Google, moda dünyasının 3 bin yıllık geçmişini dijitalleştirdi

Google, moda dünyasının 3 bin yıllık geçmişini dijitalleştirdi

Dünyanın müzelerinde 360 derece gezinti gibi iddialı projelerden sonra Google, yüzünü modaya döndü. Moda dünyasının 3 bin yıllık geçmişini aranabilir bir dijital arşiv haline getiren Google, devasa endüstrinin kapılarını kullanıcılarına açtı. Diğer taraftan şirket oldukça değerli bir veri setiyle daha "oynama" şansı elde etti.

Google'ın sanat ve kültür birimi Google Arts and Culture altında We Wear Culture başlığıyla yayınlanan moda projesi, müzeler, moda evleri, üniversiteler gibi 180'den fazla iş ortağıyla birlikte gerçekleştirildi. Elde edilen verileri başarılı bir şekilde derleyen We Wear Culture, giyinme biçimimizin tarihçesinden gelmiş geçmiş en etkili moda ikonlarına ve moda akımlarına kadar modayla ilgili merak ettiğiniz birçok konuya uzanıyor. Hikayeleştirme ve görselleştirme açısından yine iyi iş çıkaran Google, We Work Culture'da online sergileri de unutmamış.

Projenin kullanıcılar için temel faydası müzeler başta olmak üzere bir grup elitin elinde saklanan bilgiyi dünyanın erişimine açması. Moda dünyasında çalışan tasarımcılar ya da stilistler gibi çok sayıda paydaş için de hayli kullanışlı bir arşiv sunması oldukça önemli. We Wear Culture sayesinde 20 ve 21'inci yüzyıldaki moda aksesuarlarını görmek için dünınyanın diğer ucundaki müzelere gitme zorunluluğunuz ortadan kalkıyor.

Google için projenin sanat ve moda değeriyle birlikte veri değeri de oldukça önemli. Proje yöneticisi Kate Lauterbach, Business of Fashion'a verdiği röportajda, projeyi machine learning ile destekleyebileceklerini not ediyor. Bu, projenin Google'ın machine learning çalışmalarını da destekleyebileceği anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.