Microsoft, İsrailli yeni bir güvenlik yazılımı şirketini daha satın aldı

Microsoft, İsrailli yeni bir güvenlik yazılımı şirketini daha satın aldı

Yazılım güvenliğinin tartışılmaz değeri teknoloji devlerinin bu alandaki yatırımlarını tetiklemeye devam ediyor. Microsoft, yapay zekâ destekli güvenlik yazılımı şirketi Hexadite'i satın alacağını açıkladı.

Söz konusu satın almanın ilk duyumları geçen ay çıkmaya başlamıştı ve Microsoft yaptığı resmi açıklamayla bu iddialara kesinlik kazandırdı. Satın almanın bedeli ise resmi olarak açıklanmıyor ancak gelen bilgiler İsrail merkezli girişimin 100 milyon dolardan değerlendiği yönünde.

Hexadite, yapay zekâ ve makine öğrenmesi yoluyla siber saldırıları engellemeye çalışan bir girişim. Yeni nesil bir güvenlik kalkanı oluşturmaya çalışan Hexadite, sürekli değişen ve çeşitlenen saldırılara karşı durmak istiyor. Microsoft da bu teknolojiden özellikle işletmeler tarafında faydalanmak istiyor. Hexadite teknolojisinin özellikle Windows 10'un ticari müşterilerinin faydalanacağı ifade ediliyor.

Yazılım güvenliği yatırımları ve harcamaları artıyor

Microsoft şu anda Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) ile neredeyse 2 milyon cihazı koruyor ve bundan sonra WDATP ile Hexadite'i birlikte kullanacağını açıklıyor. Microsoft, bu satın almayı yapmaktan memnun gözüküyor ki daha önce de yine İsrail'den yazılım güvenliği alanında Aorato, Adallom ve Secure Islands adlı girişimleri satın almıştı. IDC öngörüleri ise şirketlerin bu yıl yazılım güvenliğine 82 milyar dolar harcayacağını tahmin ediyor.

Crowstrike benzeri bir girişim olan Hexadite'in de Microsoft'a katkı sağlayacağına şüphe yok. Hele ki geçen ay ortalığı kasıp kavuran WannaCry fidye yazılımını düşünürsek..

Hexadite bu satın alma öncesinde HP Ventures, YL Ventures, TenEleven Ventures ve Moshe Lichtman (Israel Venture Partners) gibi yatırımcılardan 10,5 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.