Facebook: Tüketiciler TV'de reklam izlemiyorlar; Facebook'a bakıyorlar

Facebook: Tüketiciler TV'de reklam izlemiyorlar; Facebook'a bakıyorlar

Tüketicilerin eş zamanlı olarak geleneksel ve dijital platformları kullanmaları, entegre medya kampanyalarını her geçen gün daha da önemli  hale getiriyor. Tabi durum böyle olunca şirketlerin medya yatırımlarını ölçümleyebilmesi için çok farklı KPI'lar havada uçuşuyor.

Özellikle medya araştırma şirketleri, birden fazla kanalda düzenlenen reklam kampanyalarına yönelik raporlar yayınlıyorlar. Raporlarda, tüketicilerin nasıl platformu ne kadar kullandığından, faklı kanallardan hedef kitleyle buluşmanın şirketlere getireceği katkıları görüyoruz.

Tüketicilerin platformları kullanma alışkanlıklarına yönelik bir anket sonucu bu sefer Facebook'tan geldi. Ankette, büyük bir televizyon şovunun ilk sezon bölümünü izleyen 597 Facebook kullanıcısının gözlemlendiği ifade ediliyor. Sosyal ağ, her reklam arasında kullanıcıların Facebook'a daha fazla girdiğini ortaya koyuyor.

Yukarıdaki grafikte de gördüğümüz gibi, kişilerin reklam aralarında Facebook kullanımı artıyor. Ancak 597 kişi ile yapılan bir araştırmanın bütün kullanıcıyı yansıtmayacağını düşünmüş olabilirsiniz. Bu noktada reklam dünyasında pazar payını arttırmak isteyen şirketin,  reklamcılara televizyon reklamlarının yanında mobil reklama da eş zamanlı yatırım yapmalarına yönelik bir davet görüyoruz.

"Dikkatler mobilde toplandı"

Facebook'un Reklam Birimi Başkan Yardımcısı Mark Rabkin de Facebook'un blogunda mobil üzerinden yayınlanan reklamlara dikkat çekiyor. Rabkin, 'insanlar artık hiç bir medya aracından reklamları eskisi gibi izlemiyor' diye yazarken,  tüm dikkatlerin artık mobilde toplandığını ve televizyon reklamlarının izlenmediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.