T-JUMP ile YFYİ girişimcileri için iki aşamalı bir program yürüten Ankara ODTÜ Teknokent, nihayet Draper Üniversitesi Hero Training Hızlandırma Programı'na katılmaya hak kazanan girişimleri açıkladı. Programın ilk aşamasında UC Berkeley Innovation Acceleration Group ve T-JUMP işbirliğiyle Pre-bootcamp düzenleyen ODTÜ Teknokent, ikinci aşamada özel bir sunum günü düzenledi. Benim de katıldığım bu sunum günü (demo day) etkinliği, girişimcilerin bir metodolojiye sadık kalması bakımından gayet doyurucuydu. Zira girişimciler söz konusu metodolojiye uygun şekilde neler yaptıklarını, nasıl pivot ettiklerini anlattı ve sunumlarını bir ekip videosu ile destekledi. California, Berkeley Üniversitesi'nden uzman isimlerin katıldığı ve sorular yönelttiği sunum günün değerlendirmesi sonucunda seçilen beş girişim ise şunlar oldu:
- icaked.com: Üç boyutlu yaş pasta tasarımı yapmanızı ve bu pastayı sipariş etmenizi sağlayan bir girişim. Hem bireysel kullanıcılara hem de pastanelere hizmet sunuyor.
- Restearn.com: Farklı bir mekan uygulaması ulan Restearn, bir yandan kullanıcıların restoran ve kafelerde indirimli harcamalar yapmasını ve mekan keşfetmesini sağlıyor, diğer yandan restoranlara bu kullanıcılar hakkında çeşitli istatistikler ve mekan yönetim yazılımı sunuyor.
- Peerket.com: Spor tutkunlarının buluşma noktası olarak kendini tanıtan Peerket, takımınız ve kendiniz için saha randevularınızı yönetmenizi, takım seviyenize uygun spor severleri bulmanızı, birlikte aktiviteler gerçekleştirmenizi sağlıyor. Ayrıca en yakın spor tesislerini ve yeni sporları keşfetmenize de imkan tanıyor.
- Seyis.co: Yollardaki hasar bilgilerini yerel yönetimlere bildiren bir teknoloji sunuyor. Girişimin amacı bu çukurlar nedeniyle oluşan mali kayıpları azaltmak ve daha konforlu yollarda ilerlememizi sağlamak.
- Trendoline.com: Harlem Shake, Ice Bucket Challenge gibi meydan okumalardan yola çıkan Trendoline, haftalık veya aylık olarak düzenleyeceği medyan okumalarla yeni ve etkileşimi çok yüksek bir sosyal medya uygulaması olmayı hedefliyor.
ODTÜ Teknokent yöneticilerinden aldığım bilgiye gör bu 5 ekip dışında T-BİGG programından da iki ekip Draper programına gitmeye hak kazanmış;
- Lingo: Tek yönlü klasik öğretici yöntemler yerine, özel olarak geliştirilmiş konuşma asistanı sayesinde çocuklara interaktif bir öğrenme süreci sunan Lingo, içinde barındırdığı oyunlarla çocukların konuşurken eğlenmesini, eğlenerek ingilizce öğrenmesini amaçlıyor.
- Webgazer: Dışarıdan erişime açık ya da kapalı sistemler (sunucu, API, web sayfası, veri tabanı sunucusu gibi) için gerçek zamanlı izleme, hata bildirimi ve analitik veri iç görüsü sağlayan platform.
T-JUMP Go Global adayları
Draper Üniversitesi Hero Training Hızlandırma Programı erken aşama girişimleri değerlendiren bir program ancak sunum gününde sahneye çıkan ancak müşterisi olan bazı girişimler de vardı. Bu girişimlerin bazıları ise T-JUMP Go Global programı ile San Francisco'daki mentor ve yatırımcı ağına katılmayı bekliyor ki bu girişimleri Bambulabs, restoranlar için menü yönetim uygulaması Finedine Menu (haberimiz), foklift filosu yönetim yazılımı Niceveri, epilepsi hastalığı konusunda veri odaklı bir Kuantek, eczanelerde ilaç yönetimini kolaylaştıran Smarteng, bulutta yazılım uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran Pyronome, emeklilik şirketleri için dijital finans danışmanı Dijifin, trafik kazası/çarpışma bilgilerini raporlayarak bir sürücü/sürüş puanı belirleyen Drivebuddy, araştırma verilerinin herhangi bir uzmanlık gerektirmeden anlık olarak analizini gerçekleştirmeyi sağlayan Gauss: Enhencer ve insanlara acısız, ağrısız ve sağlıklı epilasyon sağlamak için çalıaşn Mavilab (Cybelle Lazer)'ı sıralayabiliriz.
Son olarak Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) sürecinin devam ettiğini ve Ekim ayındaki Demo Day'le yoluna devam edecek girişimlerin seçileceğini belirtelim. O girişimleri de günü geldiğinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.