Oyuncular için geliştirilen iletişim aracı Discord, 50 milyon dolar yatırım aldı

Oyuncular için online oyun oynarken verdikleri en büyük mücadelelerden biri de kendi takımları ya da diğer oyuncularla iletişim kurarken yaşanıyor.
Oyuncular için geliştirilen iletişim aracı Discord, 50 milyon dolar yatırım aldı

Gerek yazılı gerek sözlü iletişim, oyunun gidişatı ve takım oyunu için önemli bir kriter. Oyunculara yönelik sesli ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord'un kısa sürede yakaladığı popülerlikte temel etmen de bu.

San Francisco merkezli Discord bugün tam 45 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip ücretsiz bir uygulama. Geçtiğimiz yıla göre tam dört kat arttırdığı günlük aktif kullanıcı sayısı ise 9 milyona ulaşmış durumda. Oyuncular için olmazsa olmaz bir hizmeti, oyuncuların dilinden anlayarak veren Discord, oyuncuları Skype ya da Team Speak gibi alternatifleri kullanmaktan vazgeçirmeyi başaracak gibi gözüküyor.

Bir sosyal ağ gibi konumlanan Discord, arkadaşlarınızın o an hangi oyunları oynadığını da size gösterebiliyor. Tamamen ücretsiz olması Discord'u oyuncular için tercih edilebilir kılıyor. Gelir modelini ise satmayı planladığı ekstra özelliklerle sağlayacak. Discord yakın gelecekte farklı temalar, çıkartma paketleri, özel ses paketleriyle satış yapacak. Bunun yanı sıra şu anda "Discord Nitro" adını verdiği aylık abonelik sistemiyle 4.99 dolar karşılığında bazı ek özelliklerini kullanıma sunuyor. Discord'un hem iOS hem de Android sürümlerinin kullanımda olduğunu da belirtelim.

Oyun pazarının büyümesi Discord için avantaj

Discord'un en büyük avantajlarından bir diğeri de elbette oyun pazarının gün geçtikçe büyüyor olması. Özellikle online oyun pazarının ve elektronik sporların popülerlik kazanması, oyuncular arasındaki etkileşimin artması Discord'a olan yatırımcı ilgisini de eksik etmiyor gibi gözüküyor.

Index Ventures'ın öncülük ettiği yatırım turunda 50 milyon dolara yakın bir yatırım toplayan Discord'un yatırımı bu yılın başında, Ocak ayında sessiz sedasız aldığı ortaya çıktı. Institutional Venture Partners ve girişimin daha önceki yatırımcıları Spark Capital, Greylock Partners ve Benchmark Capital da yeni turda yer alan yatırımcılar arasına girdi.

Discord'un CEO'su Jason Citron yaptığı açıklamada, aldıkları her yatırımın Discord'u daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını açıklayarak, görevlerinin ise oyunları seven insanlar arasında bağı kurmak olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.