Akıllı Ulaşım Çözümleri Yarışması, İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözecek projeleri arıyor

Akıllı Ulaşım Çözümleri Yarışması, İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözecek projeleri arıyor

Akıllı şehir teknolojileri büyükşehir yönetimlerinin uzak duramayacağı bir alan. Bu alanda yeni bir adım atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Akıllı Ulaşım Çözümleri Yarışması ile yenilikçi ulaşım çözümleri bulmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışma, hem İstanbul’un ulaşımı için yaratıcı çözümler bulmayı hem de girişimcileri ve girişimcilik kültürünü desteklemeyi hedefliyor. Yarışma kapsamında İstanbul’da ulaşım deneyimlerinin yenileyecek ve/veya mevcut yöntemlerini iyileştirecek yenilikçi teknolojik çözümler aranıyor.

En az 2 kişiden oluşan takımların ve en fazla 3 yaşındaki şirketlerin başvurabileceği yarışma, fikir aşamasını geçmiş (belli bir olgunluğa ulaşmış) ve değerlendirme sürecinde en az demo veya prototip gösterilebilecek önerileri kabul ediyor. Zira uygulamanın birincisi seçilecek projenin İBB tarafından hayata geçirileceği/uygulanacağı vadediliyor.

Ulaşımı kolaylaştıracak veya güçlendirecek her projeye kapı açık

Yenilikçi beyinlere konu açısından herhangi bir kısıtlama getirmeyen Ulaşım Daire Başkanlığı, İstanbul ulaşımını ilgilendiren ve yenilikçi bakış açısı getiren her öneri değerlendirmek istiyor. Yani toplu ulaşım, yolcu (vatandaş-turist) taşımacılığı, yolcu-belediye etkileşimi, kara ve deniz ulaşımı, yük taşımacılığı gibi konuların biri veya birkaç tanesi ile ilişkilendirilen herhangi bir proje ile başvuru yapabilirsiniz.

Yarışmanın birinci projesinin uygulamaya geçirilmesinin yanında ilk 3'e seçilen projeyi sırasıyla 25 bin, 15 bin ve 10 bin TL ödül de bekliyor. Eğer bu alanda bir proje fikriniz varsa 31 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurmak için akilliulasimcozumleri.istanbul adresini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul'un 2015'te dünyanın en kötü trafiğine sahip kenti olduğunu düşünürsek, bu yarışmanın hepimizi (İstanbul'da yaşanları) heyecanlandırması gerektiğini söyleyebilirim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.