27 milyon ücretli aboneye ulaşan Apple Music, yeni MusicKit API'yi duyurdu

27 milyon ücretli aboneye ulaşan Apple Music, yeni MusicKit API'yi duyurdu

WWDC'de bugün Apple, 50 milyon ücretli aboneye ulaşmış olan Spotify'a karşı 27 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıkladı. Görünüşe göre Apple'ın "ücretsiz deneme" stratejisi işe yaramış ve Spotify gibi bir rakip karşısında iyi bir başarı yakalanmış.

Yeni MusicKit API ile artık geliştiriciler Apple Music hesabınızı kullanarak kendi uygulamalarında şarkıları tam olarak dinletebilecekler. Bu sayede geliştiriciler müzik listelerinize ulaşabilir, önerilerinizi inceleyebilir ve size yeni çalma listeleri oluşturabilir. Bir başka deyişle artık geliştiriciler Apple Music hesabınızı kullanarak size daha farklı uygulamalar sunabilir.

MusicKit API ile özellikle Nike+ Run entegrasyonu güçlenecek, Shazam ile tanımladığınız bir şarkıyı direkt olarak çalma listenize ekleyebilecek ve Anchor uygulamasıyla 40 milyondan fazla şarkıyı kullanan bir DJ olabileceksiniz. Spotify'ın API ve SDK'sına karşı MusicKit API Apple için önemli bir geliştirici platformu olarak konumlanıyor.

Yeni watchOS 4 ise daha iyi bir arayüz, çoklu çalma listesi senkronizasyonu ve daha basit bir AirPod deneyimi de dahil olmak üzere Apple Music geliştirmeleriyle birlikte geliyor.

Apple Music yeni güncellemeleriyle beraber daha sosyal bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Apple Music hesabınızla bir arkadaşınıza bağlandığınızda en sevdiği şarkıları ve o anda ne dinlediğini görebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz arkadaşınızın listesine bir sonraki müziği ekleyebilirsiniz. Ne dinlediğinizin herkese görünüp görünmeyeceğini ise ayarlarınızdan belirleyebiliyorsunuz.

Apple, Spotify'ın tatını ele geçirmeye çalışırken bir çok özelliğini ondan örnek alarak hayata geçiriyor. Facebook'un Snapchat'e yaptığını, Apple Spotify'a yapmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.