Motor/scooter çağırma uygulaması Scotty, İstanbul'un trafik derdini çözmek istiyor

Motor/scooter çağırma uygulaması Scotty, İstanbul'un trafik derdini çözmek istiyor

Uber, bundan 15 ay önce Hindistan'da rakibi Ola Cabs ile aynı gün motosikletli taşıma hizmetini başlattığında bu işin Türkiye'de, özellikle İstanbul'da uygulanıp uygulanamayacağını tartışmaya açmıştım. Scotty de işte bu tartışmaya bir yanıt veriyor ve İstanbul'da motosiklet/scooter çağırma dönemini başlatıyor.

Misyonunu şehre ve hayata değer katmak olarak tanımlayan Scotty, şehir trafiğinden kurtulmak isteyen herkese güvenli, ekonomik, zamandan tasarruf sağlayacak bir seçenek sunuyor. Android ve iOS uygulamalarıyla hizmet veren girişim, bulunduğunuz noktaya bir motosikletli çağırmanızı ve bu motorla (yolcu olarak) seyahat etmenizi sağlıyor. Motoru olan kullanıcılar da kendi motorlarıyla yolcu taşıyarak gelir elde edebiliyor.

Kendi adına motoru olmayan ve sürücü çalıştırmayan Scotty, yazılımı 3 aydan kısa bir sürede geliştirilen bir girişim. Scotty'nin kurucusu Tarkan Anlar'dan aldığım bilgilere göre Scotty şimdiye dek 10 binden fazla kullanıcıya ulaşmış. İstanbul genelinde 200’e yakın (güvenli sürüşü ve dokümanları kontrol edilmiş) motor sürücüsüne ulaşılabiliyor. Her gün 100’e yakın yolculuğa aracılık eden Scotty'nin günlük aktif kullanıcı sayısı da bini buluyor.

Twitch'in kurucu ortağından yatırım aldı

Tarkan Anlar - Scotty

Speednext ve Vidpanel'in kurucu ortaklarından biri olan Tarkan Anlar, tohum yatırım öncesinde 75 bin dolar, tohum yatırım turunda ise 500 bin dolar yatırım aldıklarını paylaşıyor. AngelList'teki yer alan bilgilere göre de Tirto Adji ile Justintv ve Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan, Scotty'nin ilk yatırımcıları arasında yer alıyor.

Yıl sonu hedefi 3 bin motor, günlük 15 bin yolculuk

Yıl sonuna kadar 3 bin aktif motosiklet kullanıcısına ulaşmayı ve günlük 15 bin yolculuğa eşlik etmesini hedefleyen Scotty, önce İstanbul’da sonra Türkiye’de büyümeyi hedefliyor. Bu hedefi 'motosiklet taksi' olarak anılmadan başarmak isteyen Scotty'nin doğru bir mevsimde çıkış yaptığını aşikâr. Diğer yandan hangi hızla büyüyeceğini merakla bekliyorum. Zira İstanbul, çözülmesi gereken bir trafik sorunu olduğu kadar motor sürücüleri için de biraz zor bir şehir.

Eğer Scotty'yi kullanacağınızı düşünüyorsanız Android veya iOS uygulamalarını indirebilir, motor/scooter sahibi olarak Scotty'ye katılmak isterseniz usescotty.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.