Sina Afra, Markafoni'nin kapanışıyla ilgili açıklama yaptı

Sina Afra, Markafoni'nin kapanışıyla ilgili açıklama yaptı

Markafoni'nin kapanışı e-ticaret sektöründe son zamanların en önemli haberlerinden biri oldu ve biraz önce Markafoni'nin kurucu ortaklarından ve eski CEO'su Sina Afra'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Markafoni'nin büyüme serüveninin 2008-2014 yılları arasındaki belki de en önemli isim olan Sina Afra, Markafoni'yi kurarak Türkiye e-ticaretine önemli bir katkı yaptıklarını dile getiriyor ve 2011-2014 yılları arasında Markafoni cirosunun 4 kat büyüdüğünü ekliyor. Diğer yandan 2014 yılında diğer ortaklarla birlikte Markafoni'deki hisselerini ve görevini devrettiğinin altını çizerek, sonraki dönemde Markafoni'ye dair bir tasarrufu olmadığını vurguluyor.

Uzun süre Markafoni kurucusu olarak anılan Sina Afra'nın konuyla ilgili açıklamasını aşağıda okuyabilirsiniz.

Merhaba,

Kurucuları arasında yer aldığım Markafoni’nin, faaliyetlerine son vereceğini duyurduğu andan itibaren başta basın sektöründen olmak üzerek pek çok dostumdan görüş talebi aldım. Bu konuda bir bilgi kirliliği bulunduğunu gördüğüm için kısa bir açıklama yapmak istedim. 

Markafoni’yi 2008 yılında ortaklarım Tolga Tatari ve Ahmet Emre Sarı ile birlikte kurduk. Türkiye’de e-ticaret alanındaki standartları belirleyen ve bizler için halen çok büyük gurur vesilesi olan bir başarıya imza attık.

Dünyanın önde gelen internet ve medya şirketlerinden Naspers (MIH Allegro), 2011 yılında Markafoni  Grubu’nun çoğunluk hissesini satın aldı. Anlaşma kapsamında, anlaşmanın üçüncü yılının sonunda kurucu ortaklar ve Naspers arasında hisse devrinin yapılması öngörülüyordu. 2011-2014 yılları arasında Markafoni’nin cirosu 4 kat büyüdü.

Markafoni’nin kurucu ortakları olarak, 2014 yılında geri kalan hisselerimizin tamamını Naspers’a sattık ve şirketten tamamen ayrıldık. Dolayısıyla 2014’ten bu yana Markafoni ve yönetimiyle ilgili herhangi bir görevim, yetkim ve tasarrufum olmadı.

Markafoni’nin faaliyetlerinin sona ermesinden üzüntü duymakla birlikte, bu kararın sebeplerine ilişkin soruların doğru adresi olmadığımı bu bağlamda hatırlatmak istedim.

 

Saygılarımla,

Sina Afra

 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.