Kredi kartı boyutlarındaki Intel Compute Card, Ağustos ayında satışa çıkıyor

Kredi kartı boyutlarındaki Intel Compute Card, Ağustos ayında satışa çıkıyor

İlk olarak geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen CES 2017 etkinliğinde karşımıza çıkan Intel'in kredi kartı boyutlarındaki bilgisayarı olan Compute Card, Tayvan'da düzenlenen Computex 2017 fuarında resmen tanıtıldı. Küçük boyutlarına rağmen oldukça yetenekli olan Compute Card, cebinizde taşıyabileceğiniz bir bilgisayar.

Daha önce de Lenovo ve Asus gibi önemli donanım üreticilerinden "Stick PC" olarak adlandırılan küçük boyutlara sahip bilgisayar modelleri görmüştük. Fakat taşınabilirlik konusunu oldukça ciddiye alan Intel, Compute Card modeli ile bir bilgisayarı kredi kartı boyutlarına sığdırmayı başarmış.

4 GB RAM ve 128 SSD sunacak

Çeşitli konfigürasyon seçeneklerine sahip olacak olan Intel Compute Card, 4 GB RAM ve 128 GB SSD gibi özellikler sunacak. 7. nesil Intel Core i5, i3 Pentium N4200 ve Celeron N3450 işlemcilerini kullanabilecek olan Compute Card, AC 8265 ve AC 7265 Wi-Fi bağlantılarının yanı sıra Bluetooth 4.2 teknolojisine de sahip olacak.

Intel Compute Card'ın kullanılabilmesi için ekran, klavye ve fare gibi pek çok aksesuara ihtiyaç duyduğunu hatırlatalım. Aksesuarlar için çeşitli partnerlik anlaşmaları yaptığını da açıklayan Intel, LG Display, Sharp, Dell, HP ve Lenovo ile iş birliğine gitmiş. Son olarak Intel Compute Card'ın önümüzdeki Ağustos ayında satışa çıkacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.