Streamx.io: Gobito, yenilenen interaktif video altyapısını yayına aldı

Video ve eğitim teknolojileri dikeyinde küresel gelişmeleri takip eden Gobito, bu altyapıyı Streamx.io ile nihai ürün haline getirdiğini ve önemli yeniliklere imza attığını paylaştı.
Streamx.io: Gobito, yenilenen interaktif video altyapısını yayına aldı

Geçtiğimiz yılın sonunda sizlere bir teknopark şirketi olan Gobito'nun yetenekli iVideo platformundan bahsetmiştik. Video ve eğitim teknolojileri dikeyinde küresel gelişmeleri takip eden Gobito, bu altyapıyı Streamx.io ile nihai ürün haline getirdiğini ve önemli yeniliklere imza attığını paylaştı.

Çok yönlü interaktif bir video platformu olan Streamx, aldığımız bilgilere göre dünyanın en önemli içerik dağıtım ağı ve bulut bilişim sağlayıcılarından Akamai altyapısıyla hizmet veriyor. Akamai’nin Türkiye’ye ve dünyaya yayılan sunucuları sayesinde 200 bin farklı sunucu üzerinden içerik dağıtımı yapabilen Streamx iVideo, HLS ve canlı yayın özelliklerinin yanında DRM eklentileri ile güvenli bir video yayını sağlıyor. Hybrid CDN yetenek modülü ise şirketlerin intranetlerinde çalışan bir önbellek sunucusu (caching server) sayesinde bant genişliği kullanımını optimize ediyor.

Gobito Kurumsal Çözümler (Gobito Enterprise Solutions) tarafından geliştirilen Streamx, interaktif videolarınızı istediğiniz kurguda üretmenize imkan tanıyan bir platform. Streamx iVideo’nun yeni interaktif editörüyle dinamik resim, metin, ses ve dublaj yeteneği gibi kişiselleştirme öğeleri de ekleyebiliyorsunuz. Yeni eklenen 'hotspot' özelliğiyse video üzerinde tıklanabilir (clickable) alanlar oluşturmanızı sağlıyor ve bu alanlara çoklu aksiyonlar bağlayarak video uzerinde dinamik bir çok kurgu gerçekleştirilebiliyor.

Streamx, interaktif videoların etkileşim alanını tespit edebileceğiniz gelişmiş analitik çözümü sunmayı da ihmal etmiyor. Video üstü sıcaklık haritası da sunan Streamx, kullanıcıların video ne kadar izlediğini, videonun neresinde çıktğını, hangi bölümlerde ileri sardığını veya hangi bölümleri kaç defa izlediini söyleyebiliyor. Bu sayede özellikle eğitim tarafında daha verimli sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Video Tube – Portal modülüyle kendi kanalınızı kurmanızı sağlayan Streamx'in bir başka yeniliğiyse tüm işlevleriyle kullanılabilen bir API ve çoklu işlem eklentileri. Resime tıklandığında, bir pop'up'ı görünür yapmak, istenen bir sesi çalmak veya istenen metni ekrana yazmak bu işlemlerden bazıları.

Gobito CEO'su Alişan Erdemli, şu anda tekstil, eğitim, bankacılık ve eğitim sektörlerinden 10'dan fazla müşteriye fatura kestiklerini ve onlarca kullanıcının da platformu denediğini paylaşıyor. Her seviyeden video platform ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını da ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.