Yollando: Türkiye'deki e-ticaret sitelerinin yurt dışı satışlarını artıracak girişim

Yollando: Türkiye'deki e-ticaret sitelerinin yurt dışı satışlarını artıracak girişim

Ülkeler arası e-ticaret işlemleri giderek artsa da halen farklı engeller bir başka ülkeden ürün almamızın önüne geçiyor. Biz her ne kadar farkında olmasak da aynı durum Türkiye için de geçerli. Yollando.com da bu sorunu çözmek ve yurtdışında yaşayıp Türkiye'den alışveriş yapmak isteyenlerin işini kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Türkiye'deki e-ticaret sitelerinin de satışlarını arttırmak istiyor.

Bu modeli bilmeyenler için kısaca açıklamam gerekirse; Türkiye'deki bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapmak isteyen yurtdışındaki kullanıcılar, öncelikle Yollando'ya üye olup kendilerine bir Türkiye adresi oluşturuyor. Daha sonra ilgili e-ticaret sitesinden ürünü satın alıp daha önce aldığı adrese yönlendiriyor. Yollando da ilgili ürünü teslim alıp kontrol ettikten sonra gerçek sahibine gönderiyor.

Bu yolla ürünlerin Türkiye'den yurt dışına transfer maliyeti yüzde 80’e varan oranlarda düşürdüğünü iddia eden Yollando, uçak transferiyle Avrupa ülkelerine 1 günde, diğer bölgelere ise 1-3 gün içinde sipariş ulaştırabiliyor.

Yollando, kullanıcılarına sunduğu katma değeri artırmak için 'benim için al', paket birleştirme, paket takibi, geriye paket gönderme ve indirimli paket yönlendirme gibi çeşitli hizmetler de sunuyor. Diğer yandan Yollando ile sipariş edilen ürünlerin taşıma ücreti yollando.com/ucretler adresinden hesaplanabiliyor. Böylece müşteriler ilgili ürünün kendilerine ne kadara mal olacağını görebiliyor.

İsviçre'den Türkiye'ye döndü

İsviçre’de doğup büyüyen ve geliştirdiği iş modeli için İstanbul’a yerleşen Serdar Güvenkaya, yurtdışı gönderimi bulunmayan veya yüksek gönderi ücretlerinden dolayı sipariş edilmeyen ürünlerin Yollando ile tarihe karışacağıını söylüyor. Güvenkaya, “Yollando.com, aynı zamanda perakende markalarının satışlarını destekleyici bir iş modeli. Türk markalarının yurt dışı satışlarının artmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.” diye ekliyor.

Güvenkaya'nın paylaştığı bilgilere göre Yollando.com ile bireysel müşteriler Türkiye’den sadece bir tişört veya bir kot pantolon siparişi bile veriyor. Hatta Amerika Birleşik Devletleri’nden sadece bir adet rimel sipariş eden müşterinin olduğunu da paylaşıyor.

Şimdiye kadar ABD'den ürün sipariş etmemizi sağlayan girişimlerle tanıtmış ve Türkiye'deki tüketicilerin lehine olan girişimler paylaşmıştık. Yollando ise Türkiye'deki e-ticaret sitelerine hitap eden bir girişim ve onların satışlarını artırma potansiyeline sahip. Yollando'nun önümüzdeki dönemde neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.