Günde 2 milyon veri işleyen eBrandValue, kurumsal markalar için pazarlama teknolojileri geliştiriyor

Günde 2 milyon veri işleyen eBrandValue, kurumsal markalar için pazarlama teknolojileri geliştiriyor

Kullanıcıları için sosyal medyadan topladığı büyük veriyi analiz ederek stratejik karar süreçlerinde kullanılmak üzere içgörüler üreten eBrandValue, Enterprise SaaS alanında yer alan bir veri bilimi girişimi olarak dikkat çekiyor.

Daha önce sizlere aktardığımız gibi Y Combinator mezunu olan girişimin İstanbul, Mountain View (ABD) ve İrlanda olmak üzere 3 ayrı ülkede ofisi bulunuyor.

2013 yılında Ayşe ve Tolga Akçura tarafından kurulan girişim bugün Türkiye, ABD ve Avrupa'daki kurumsal kullanıcılarına SaaS modeliyle hizmet veriyor. eBrandValue ağırlıklı olarak hızlı tüketim (PMCG), finans, telekomünikasyon ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

eBrandValue: Türkiye'de sosyal medyada üzerinde her gün 20 milyon içerik ve etkileşim üretiliyor

eBrandValue'nun hesaplarına göre yalnızca Türkiye'de sosyal medya üzerinde günde ortalama 20 milyon içerik ve etkileşim üretiliyor. Bu içerik ve etkileşimin yüzde 10'unu dinleyerek analiz eden girişim, kullanıcılarına kampanya analizi, yatırım getirisi (ROI) hesaplama, rekabet analizleri, tüketici araştırmaları ve satış tahminleri gibi hizmetler veriyor.

Diğer yandan girişimcilerle konuştuğumuzda 2015 sonbahar dönemine göre cirosuna 2,5 katına çıkaran eBrandValue'nun toplamda 18 kişilik bir ekibe sahip olduğunu öğrendik.

eBrandValue'ya dair güncel iki gelişmeyle devam etmek gerekirse... Avrupa Komisyonu tarafından Horizon 2020 kapsamında teknoloji üreten inovatif KOBİ'lere verilen Mükemmeliyet Mührü'ne (İngilizcesiyle: Seal of Excellence) layık görülen girişim, aynı zamanda bu sene Cannes Lions Yaratıcılık Festivali'nde de Discovery Zone'a davet edildi.

Ülkemizin büyük veri alanında öne çıkan isimlerinden olan eBrandValue ile ilgili gelişmeleri Webrazzi'den takip edebilirsiniz. Son olarak eBrandValue kurucu ortaklarından Tolga Akçura'yı ağırladığımız Webrazzi Online: Big Data bölümümüzü de dileyenler hemen şimdi izleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.