Moda markalarına ve e-ticaret sitelerine ilham verecek 9 Instagram hesabı

Mobil cihaz kullanımı, günümüzde tüketicilerin ürün hizmet araştırma, keşfetme ve satın alma davranışlarında hayati bir öneme sahip.
Moda markalarına ve e-ticaret sitelerine ilham verecek 9 Instagram hesabı

Geçtiğimiz 4 yıl içinde akıllı telefon kullanımı 2 kat arttı ve tüketicilerin yüzde 60’ı artık akıllı telefonlarından internete günde bir defadan fazla giriyor.

Durum böyle olunca biz pazarlamacılar, uzun zamandır pazarlama stratejilerine mobili de dahil ederek, konuya daha bütünsel yaklaşıyoruz. Mobil pazarlama,  son yıllarda hedeflerimize ulaşmada daha baskın bir rol oynuyor.

Instagram, geçtiğimiz ay 700 milyon aylık aktif kullanıcı barajını aştı. Doğası gereği etkileşimin bol olduğu, dinamik bir yapıya sahip. Tüketicilerin ürün arama ve satın alma, markalarla yakınlaşma sürecinde de pozitif bir etkisi var. Platformun ana merkezinde görsel ağırlıklı içerikler  ve hikayeler olunca, Instagram e-ticaret ve  moda markaları için hedef kitleleriyle bağ kurabileceği mükemmel bir uygulama.  Akışlarında içerik paylaşmaktan öte, hikayeler yaratan , samimi içerikleriyle ilham alabileceğiniz 9 Instagram hesabını sizin için bir araya getirdik.

Everlane @everlane 

Nude tonların hakim olduğu, sadeliği şıklıkla buluşturan Everlane'ın Instagram  akışında ürün paylaşımından çok daha fazlası var.  Müşterileriyle yakın bağ yakalamak isteyen marka, içeriklerini takipçilerinin ilgi alanı olduğu düşündüğü, sanat, moda, seyahat gibi konseptlerle birleştiriyor.

Nike @nike

'Just do it' sloganıyla birçok sporcunun gönlünde taht kuran Nike, Instagram’ı en etkili kullanan markalardan biri. Özellikle video içerikleriyle dikkat çeken markanın Instragram'da 72 milyon takipçisi var. Marka, akışında profesyonel sporcuların ve spor yapmaya hevesli kişilerin görsellerini de paylaşmayı ihmal etmiyor.

Kate Spade @Katespandey

New York merkezli moda markası Kate Spade, marka kimliğini 'hızlı, meraklı, oyuncu ve güçlü' olarak tanımlıyor. 2,1 milyon takipçisi olan markanın sosyal medya yöneticisi,  ürünlerini New York temalı karelerle birleştirerek, tüketicilerin gözünde markaya samimi bir kişilik özelliği katıyor.

View this post on Instagram

🚋

A post shared by kate spade new york (@katespadeny) on

Fjällräven @fjallravenofficial

60 yıldır tüketicisiyle buluşan İsveçli markanın, Instagram'daki stratejisi 'daha az ürün, daha fazla maceracı ruh' şeklinde.  Açık hava spor kıyafet ve aksesuarları satan marka, takipçilerini spora, trekkinge teşvik etmek için bol bol doğa fotoğrafları paylaşıyor.

The Row @therow

2006'da Mary-Kate Olsen ve Ashley Olsen kardeşler tarafından kurulan markanın Instagram hesabında görsel yaratıcılık ön planda.  Yalnızca kendi ürünlerini paylaştığı Instagram hesabında, içeriklere vintage dokunuşlar ekliyor.

 J.Crew @jcrew

J.Crew, takipçi etkileşimi konusunda dikkatleri çekiyor. Instagram’da 1,8 milyon takipçisi olan marka, günlük hikaye akışlarını yayınlarken, yeni sezon kıyafet ve  aksesuarlarına yönelik düzenli olarak yaptıkları yarışmalarla da takipçileri ile hem etkileşimde bulunuyor hem de onları cesaretlendiriyor.

 Aerie @aerie

Ürün portfolyosu iç çamaşrı ve mayo olan Aerie’nin Instagram hesabında, bol bol  kumsal arka fonlu fotoğraflar görüyoruz. Yazılı mecrada başlattığı fotoşopsuz reklamların takdir almasının ardında, marka sosyal medyadaki içeriklerini  aynı şekilde yayınlamaya devam etmiş. Büyük beden modellere de yer verilen hesapta,  kadınların kendilerini ve vücutlarını sevmelerine yönelik  pozitif mesajlar veriliyor.

Asos @asos

Asos, düşük fiyat stratejisi ile segmentinde büyük bir pazar payına sahip. İngiliz online alış-veriş sitesi, renkli ve cesur ürün görselleri ile Instagram akışını besliyor.

View this post on Instagram

Metallic x 2 ⚡ Next-level you.

A post shared by MORE THAN FASHION (@asos) on

Madewell @madewell

Giyim markası Madewell, klasik ve rahat stili ile bilinen bir marka. Bu tarzını da Instagram'a yansıtmış durumda. İçeriklerinde açık tonlardaki arka fonlar, bol güneşli görseller kullanan Madewell, Vans gibi başka markalarla da olan iş birlikleri ile hedef kitlesini genişletmeye çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.