Huawei MateBook serisini yeni modellerle güncelledi

Huawei MateBook serisini yeni modellerle güncelledi

Çin merkezli teknoloji devi Huawei'nin son dönemde akıllı telefon modelleriyle yaptığı yükselişi yeni ürün gamlarına da yansıtmayı istiyor. Daha önce MateBook adıyla tablet bilgisayarlarını piyasaya süren Huawei, bu sefer yeni Huawei MateBook serisiyle dizüstü bilgisayar kategorisine iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Huawei MateBook X, MateBook E ve MateBook D olmak üzere üç farklı modelini tanıttı. Bu modellerden en çok öne çıkanı tasarımıyla ve donanımıyla Macbook Air'i hedef almış olan MateBook X modeli olarak öne çıkıyor. Huawei MateBook X'in i5 işlemcili 256GB SSD'li modeli 1399 Euro'ya satılırken, i7 işlemcili 512GB SSD kapasiteye sahip modeli ise 1699 Euro'ya satılacak. 2160x1440 çözünürlük destekli 2K görüntü desteğine sahip olan 13 inç ekranlı MateBook X, yenilikçi parmak izi okuma teknolojisine de sahip.

Huawei yeni MateBook serisinde en iddialı X ürününün yanında, MateBook E ve MateBook D modelleri ile dizüstü bilgisayar pazarında pay kapmak amacıyla piyasaya girdiğini net şekilde gösteriyor. MateBook E modeli Huawei'nin "ikisi bir arada" ürün ailesinden. Kısacası MateBook E hem bir tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Mavi, kahverengi ve pembe olmak üzere farklı renkleri de bulunan bu dizüstü bilgisayar yedinci nesil i5 işlemcilerle çalışıyor.

Huawei'nin bu yeni ailede tanıttığı MateBook D ürünü ise klasik bir dizüstü bilgisayar niteliğinde. MateBook D'nin en önemli özelliği ise üzerinde geçtiğimiz günlerde 4 milyar dolar yatırım almayı başaran Nvidia'nın GeForce 940MX modelli ekran kartını kullanıyor. Bu yüzden Huawei'nin bu model MateBook serisi en azından orta seviyede oyunları oynatabilecek bir kapasiteye de gelebiliyor, profesyonel oyunculara yönelik olmasa da arada sırada oyunlardan kopamayan iş insanları için önemli bir artı özellik. Huawei, MateBook serisini Windows 10 işletim sistemi önyüklü olarak piyasaya sürdüğünü de son olarak belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=kuZWxnflMZc

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.