Tripedia: Türkiye'den dünyaya açılan yeni nesil tur ve aktivite platformu

Tripedia: Türkiye'den dünyaya açılan yeni nesil tur ve aktivite platformu

Günümüzün ulaşım ve iletişim araçları farklı şehirleri ziyaret etmeyi giderek oldukça kolaylaştırdı. Ancak bu halen doldurulması gereken boşluklar var. Tripedia.com da seyahat planlaması konusundaki eksikliklere odaklanıyor ve seyahat planlaması konusundaki tüm ihtiyaçları tek noktadan çözmek istiyor.

Okan Barlas ve Gökçe Köstem tarafından kurulan Tripedia, kısaca bir 'tur ve aktivite rezervasyon sistemi'. Şehir turlarından transferlere, özel ziyaretlerden spor aktivitelerine kadar bir çok seçeneği seyahat planınıza eklemenizi ve daha iyi, daha eğlenceli bir seyahat planı yapmanızı kolaylaştırıyor.

Biri New Jersey'de (ABD) biri İstanbul'da olmak üzere iki ofisi olan Tripedia, şu anda sadece İngilizce dil seçeneğiyle hizmet veriyor. Bünyesinde 40 binden fazla tur, aktivite, transfer vb. seçenek sunan girişim, 180 ülkede 2 bin 500 noktaya yönlendirme yapabiliyor. Tripedia'ya üye olan 54 aktif acentalar Kuveyt'ten Brezilya'ya, Hindistan'dan ABD'ye kadar uzanıyor.

Tripedia CEO’su Okan Barlas, küresel bir marka olarak konumlandırması yaptıklarını söylüyor ve ekliyor;

"Sunduğumuz platformlarla dünya çapında bilinen bir seyahat planlama rehberi olmayı hedefliyoruz. Tripedia'da bireysel kullanıcılar seyahat planını site üzerinden yaparken, acentalar da partner.tripedia.com sayfasından kaydolup anında misafirleri için rezervasyon yapabiliyor. Seyahat dikeyinde asıl deneyimin o şehirdeki aktivitelerle ilgili gördük ve Tripedia.com'da hem vakitten hem de nakitten tasarruf ettiren bir yapı kurmaya çalıştık."

Okan Barlas, Maçkolik'in kurucu ortaklarından olan Erdem Yurdanur'un Tripedia'ya tohum yatırımcı olarak katıldığını paylaşıyor ve Tripedia'nın fikir bulma noktasından bugüne nasıl geldiğini aşağıdaki infografikle özetliyor.

Tripedia elbette sektördeki farklı dikeydeki oyuncularla rekabet edecek ama kurucuların tecrübesine ve harcanan emeğe bakarak gelecek vadeden bir girişim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Girişimin önemli atılımlarını da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.