Peak Games ve Hasbro anlaşmaya vardı; Hasbro oyununu yayından kaldırdı!

Peak Games ve Hasbro anlaşmaya vardı; Hasbro oyununu yayından kaldırdı!

Türkiye’den çıkan en önemli oyun şirketlerinden biri olan Peak Games'in Hasbro ile arasındaki telif davası çözümlendi. Taraflar karşılıklı anlaşmaya vardıklarını açıkladı ve Hasbro kendi oyununu yayından kaldırdı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Peak Games, 2015’in başında Toy Blast bir oyun yayınlamış ve bu oyun 2016 sonunda ABD’de en yüksek ciro yapan ve en çok kullanıcıya ulaşan ilk 10 oyun arasına girmeyi başarmıştı. Hasbro ise Toy Blast ile benzerliği dikkat çeken My Little Pony: Puzzle Party adlı oyununu pazara sunmuş ve Peak Games bu benzerliği dikkate alarak ABD mahkemelerinde telif davasını açmıştı.

Yapılan resmi açıklamalara göre Peak Games'in Hasbro'ya açmış olduğu dava, tarafların kendi aralarında vardıkları anlaşma ile sonlandı. Anlaşmanın detayları paylaşılmıyor ancak gelinen noktada Hasbro, Toy Blast'ı bir şekilde kopyaladığını yaptığı kabul etmiş gözüküyor ve My Little Pony: Puzzle Party oyununu yayından kaldırdığını paylaşıyor.

Peak Games'in bir dünya devi tarafından kopyalanması sanırım dünya çapında işler çıkarabileceğimizin bir kanıtı niteliğinde. Resmi açıklamayı aşağıda (pdf) görebilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

"Statement regarding Peak Oyun Yazilim Ve Pazarlama AS v. Hasbro, Inc. and Backflip Studios, LLC Lawsuit Peak Games has sued defendants Hasbro, Inc. and Backflip Studios, LLC, alleging that their game My Little Pony: Puzzle Party, infringes Peak Games’s copyrights. The parties have agreed to a confidential settlement of the dispute.

Hasbro and Backflip Studios acknowledge their respect for Peak Games’s intellectual property rights in Toy Blast. Hasbro and Backflip Studios have agreed to take down the My Little Pony: Puzzle Party game."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.