Mynet, AMP ve PWA desteği ile Google I/O 2017'de boy gösterdi

Mynet, AMP ve PWA desteği ile Google I/O 2017'de boy gösterdi

Geçtiğimiz hafta düzenlenen geliştirici konferansı Google I/O 2017'de boy gösteren Mynet, AMP ve PWA olarak yenilenen mobil web sitesi ile dikkatleri çekti. Etkinliğin ana sahnesinde yer alan "The Mobile Web: State of the Union" oturumunda Google tarafından PWA partnerleri arasında gösterilen Mynet, AMP Ads desteğine de kavuştu.

Kısaca anlatmak gerekirse "Accelerated Mobile Pages" yani hızlandırılmış mobil sayfalar olarak adlandırılan AMP, mobil sayfaların daha hızlı açılmasını sağlayan bir kodlama yöntemi. Basit bir çalışma mantığına sahip olan AMP, uygun olan sayfaları Google önbelleğinde saklar ve kullanıcıların daha hızlı bir şekilde mobil siteleri yüklemesine olanak tanır.Açık kaynak kodlarına sahip olan AMP projesinin isteyen herkes tarafından kullanılabileceğini de ekleyelim.

PWA yani "Progressive Web App" ise mobil web sitelerinin mobil uygulamalarla birlikte hibrit bir şekilde geliştirilmesi olarak açıklanabilir. PWA sayesinde çeşitli özellikler bir araya getirilerek hibrit ve daha yetenekli çözüm oluşturulabilir.

AMP ve PWA ile yüzde 25'lik gelir artışı!

Google'ın konferansta paylaştığı rakamlara göre AMP ve PWA desteği sayesinde Mynet'in mobil web sitesi 4 kat hızlandı. Sayfada geçirilen ortalama sürede yüzde 43, oturum başına dolaşılan sayfa sayısı olarak yüzde 34 artış görülürken, web sitesinden hemen çıkma oranında ise yüzde 24’lük bir iyileşme yakalamış.

AMP desteği sayesinde Mynet'in makale sayfalarında sayfa gösterimi başına yüzde 25 seviyelerinde bir gelir artışı olduğunu da ekleyelim. Mynet'in de yer aldığı "The Mobile Web: State of the Union" oturumunu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.