Oyun motoru Unity 400 milyon dolar yatırım aldı

Oyun motoru Unity 400 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli olarak 13 yıl önce kurulan oyun motoru firması Unity Technologies 400 milyon dolarlık yatırım aldı. Oyun geliştiricileri için çok önemli bir araç olan Unity, bugüne dek pek çok video oyunun altyapısını sağladı. Silver Lake adlı özel sermaye fonunun yaptığı 400 milyon dolar yatırım, şirketin değerlemesini de 2.6 milyar dolara yükseltti.

Unity henüz daha 10 ay önce DJF Growth'un önderliğinde 181 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Geçtiğimiz yıl New York Times'da yer alan haberlere göre 1,5 milyar doları değeri olan şirket yeni yatırımlarla değerlemesini de bir hayli yükseltti. Unity'nin önceki yatırımcıları arasında bulunan firmalardan bazıları ise China Investment Corporation, FreeS Fund, Thrive Capital, WestSummit Capital, Sequoia Capital ve seri girişimci Max Levchin.

Unity'nin pazar payı yüksek

Unity şu anda üretilen yeni mobil oyunların neredeyse yarısının kullandığı bir oyun motoru. Kısacası oyun dünyasına büyük bir etkisi var. Oyun endüstrisine dolaylı katkısının milyarlarca dolar olduğunu tahmin etmek güç değil. Mesela son olarak gündemden düşmeyen Pokemon Go oyunu Unity oyun motoru ile geliştirilmişti.

Unity'nin aldığı yeni yatırımlardaki bir diğer etki ise sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimi konusunda yaptığı yatırımlar. Bugün piyasadaki VR ve AR destekli uygulama ve oyunların yüzde 70'inin arkasında Unity oyun motorunun izleri var. Bu da şirketin geleceği anlamında ciddi bir vaat.

Unity'nin şu anda CEO'luk koltuğu John Riccitiello'ya emanet. Riccitiello'nun bir diğer önemli özelliği ise Oculus VR'ın erken dönem yatırımcılarından olması. Bundan önceki kariyer macerasında 5 yılını Electronic Arts'da geçiren Riccitiello, hem Unity'i hem de VR oyun dünyasını bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.