Google'ın işe alım servisi olan Google for Jobs, resmen tanıtıldı

Google'ın işe alım servisi olan Google for Jobs, resmen tanıtıldı

Geçtiğimiz Nisan ayında Google'ın bir işe alım servisi üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Dün gerçekleşen geliştirici konferansı Google I/O 2017'de önemli açıklamalar yapan Google, işe alım servisi olan Google for Jobs'u da resmen duyurdu. İçinde en basit işten tutun da, yönetici pozisyonlarına kadar her seviyeden iş ilanı bulunduracak olan Google for Jobs, Google'ın makine öğrenme ve yapay zeka teknolojileri ile desteklenecek.

Bu teknolojiler sayesinde iş ilanlarını daha iyi analiz edebilecek olan Google for Jobs, iş arayan kullanıcılara daha doğru öneriler yapacak. İş arayanlarla iş verenlerin daha iyi bir iletişime kavuşmasını amaçladıklarını belirten Google CEO'su Sundar Pichai, etkinlikte Google for Jobs uygulamasından örnekler de paylaştı.

Rakiplerle iş birliği!

Bu hamle popüler işe alım servislerine karşı atışmış bir adım gibi görünse de, diğer servislerle rekabet etmekten çok onlarla iş birliği yapan Google, Google for Jobs'un ilk etapta LinkedIn, Facebook, Careerbuilder Monster ve Glassdoor gibi önemli işe alım servisleriyle iş birliği içinde olcağını da açıkladı.

Diğer servislerde de olduğu gibi pek çok arama özelliğine sahip olacak olan Google for Jobs, iş ilanlarını lokasyon, unvan ve kategorilere göre ayırabiliyor. Son olarak Google for Jobs'un sadece Amerika için kullanıma sunulduğunu ve genel kullanıma ne zaman sunulacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.