Google Asistan, iPhone ve iPad'lere geliyor [Güncellendi]

Google Asistan, iPhone ve iPad'lere geliyor [Güncellendi]

Google'ın yapay zeka ve sanal asistan çözümü Google Asistan, kısa süre içinde iOS platformuna gelebilir. Android Police'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Google Asistan'ın iOS uygulaması yarın düzenlenecek olan geliştirici konferansı Google I/O 2017'de duyurulacak.

Ülkemizde Google'ın mesajlaşa uygulaması Allo arayıcılığıyla kullanılabilen Google Assistant, Siri, Cortana ve Alexa'ya rakip olarak geliştirildi. Diğer sanal asistanlarla benzer bir şekilde çalışan Google Asistan, sorulan sorulara cevap vermekten tutun da takviminizi düzenlemeye kadar pek çok yeteneğe sahip. Google Asistan'ın şirketin masaüstü sesli asistanı Google Home modelinde kullanıldığını da ekleyelim.

Ayrı bir uygulama olarak sunulacak

iOS platformuna Allo arayıcılığıyla değil, tek bir uygulama olarak gelmesi beklenen Google Asistan, bu hamlesi ile Siri'yle savaşında yeni bir cephe açmış olacak. Tabii ki bunun sürpriz bir gelişme olmadığını da belirtelim. Google, bugüne kadar Android Wear dahil olmak üzere pek çok servisini iOS platformunda kullanımına sunmuştu.

Microsoft, geçtiğimiz dönemlerde benzer bir hamleyle, sanal asistanı Cortana'yı hem Android, hem de iOS platformlarına ayrı bir uygulama olarak geçtiğimiz Aralık'ta sunmuştu. Son olarak iOS için duyurulacak olan Google Asistan'ın ilk etapta sadece ABD için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Güncelleme: Haberde de belirttiğimiz üzere iPhone'lar için kullanıma sunulması bekelenen Google Asistan'ın iOS desteği, Google'ın 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği geliştirci konferansı olan Google I/O 2017'de resmi olarak duyuruldu. Duyurulmasıyla birlikte App Store'da yerini alan Google Asistan'ın toplamda 100 milyon fazla Android akıllı telefon tarafından kullanıldığını da ekleyelim. Google Asistan'ın iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.