Waymo ve Lyft sürücüsüz otomobiller için iş birliğine gidiyor

Waymo ve Lyft sürücüsüz otomobiller için iş birliğine gidiyor

Alphabet’in sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışan alt şirketi olan Waymo, Uber'in ana vatanındaki dişli rakibi Lyft ile iş birliğine gidiyor. Sürücüsüz otomobillerin geliştirilmesi için yapılan iş birliği dün itibariyle iki firma tarafından da doğrulandı.

Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana planlanan iş birliği, yaklaşık 10 aylık bir hazırlık döneminin ardından resmiyete döküldü. Bugünden itibaren otonom sürüş teknolojileri geliştirmek için beraber çalışacak olan Lyft ve Waymo, iş birliği çerçevesinde ne gibi çalışmalar yapılacağını ise henüz açıklamadı.

Fakat Waymo’nun sürücüsüz otomobiller üzerine çalışmalar yapan ve 600 otomobillik bir filoya sahip olan bir şirket olduğunu biliyoruz. Lyft ise Uber benzeri bir araç çağırma servisi ve 600 otomobillik filonun, Lyft sürüşlerinde kullanılmasının önünde hiçbir engel yok.

Waymo ve Lyft'in ortaklığı en çok Uber'i üzecek

Bu iş birliğinin en çok da Uber'i üzeceği aşikar.  Hem Waymo hem de Lyft ile sorunlar yaşayan Uber, iki önemli rakibinin güçlerini birleştirmesi nedeniyle zor günler yaşayabilir. Geçtiğimiz Nisan'da gizli bir yazılım yardımıyla Lyft şoförlerini takip ettiği anlaşılan Uber'in Waymo ile ilişkisinin durumu daha da karmaşık. Zira şirket, Waymo tarafından açılan davalar nedeniyle zorlu bir hukuki sürecin içinden geçmişti.

Waymo, geçtiğimiz Nisan ayında Phoenix şehrinde gerçek yolcularla birlikte sürücüsüz araçlarının testlerine başlamıştı. İş birliği sayesinde Waymo'nun sürücüsüz otomobil teknolojileri ile donatılmış Lyft sürüşlerine tanık olmamız işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.