Nintendo'nun Zelda efsanesi mobil platformlara geliyor

Nintendo'nun Zelda efsanesi mobil platformlara geliyor

Nintendo'nun en önemli oyun serilerinden Legend of Zelda, mobil platformlara geliyor. Geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan Super Mario Run ile mobil oyun yarışına giren ve kısa sürede önemli bir başarı yakalayan Nintendo, Wall Street Journal’ın haberine göre, Legend of Zelda mobil oyununu yılın ikinci yarısında yayınlamayı planlıyor.

Legend of Zelda, Nintendo'nun yeni oyun konsolu Switch ve Wii U için satışa çıkan The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyunuyla oldukça popüler hale gelmişti. Nintendo'nun mobil oyun için Japonya merkezli mobil oyun firması DeNA ile birlikte çalıştığı belirtiliyor.

3.84 milyon kopya satmayı başardı!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyunu yayınlandıktan kısa süre içerisinde 3.84 milyon kopya satarak önemli bir başarı yakalamıştı. Legend of Zelda mobil oyunuyla ilgili sızan fazla detay yok. Gelen haberlere göre mobil oyun, Nintendo tarafından Ocak ayında duyurulan ve 2017'nin ikinci yarısında piyasaya sunulması beklenen Animal Crossing oyunundan hemen sonra tanıtılacak.

Gelecek olan Legend of Zelda mobil oyunun The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyunuyla senaryo ya da kurgu açısından alakalı olup olmayacağını da bilmiyoruz. Oyunun gelişiyle ilgili bir diğer kanıt, Nintendo CEO'su olan Tatsumi Kimishima'nın geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda, Mart 2018 tarihine kadar iki veya üç adet mobil oyunu tanıtmayı planladıklarını açıklamasıydı.

Görsel kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.