Mini Metro bol ödüllü mobil oyununa İstanbul metrosunu ekledi

Mini Metro bol ödüllü mobil oyununa İstanbul metrosunu ekledi

Metro ağları inşa etme oyunuyla dünya çapında haklı bir üne sahip olan Mini Metro artık İstanbul'da. Bol ödüllü mobil oyununa yeni duraklar ekleyen Mini Metro, kullanıcılarına artık İstanbul'da yeni bir metro ağı inşa etme şansı veriyor.

Mini Metro 2016'da App Store'un en iyileri arasına girmeyi başaran mobil oyunuyla bugüne kadar çok sayıda uluslararası ödül aldı. Zira oyunun marifeti, Sim City gibi inşa oyunlarını seven ve artık mobilize olan kullanıcıları hedefleyebilmesi. Sıfırdan metro ağı haritası oluşturmak gibi hem karmaşık hem sade bir görevi yerine getirmeniz gereken oyun, haritanızı dünyanın farklı şehirlerinde test etmenizi sağlıyor.

İstanbul, sayısı 20'ye yaklaşan bu şehirlerin en yenileri arasında. Mini Metro'da her bir şehir metrosu gerçeğinden esinlenilerek kurgulanmış. New York'ta nehirlerin üzerinden geçmeniz, Osaka'da hızlı trenler ve yüksek taleple baş etmeniz, İstanbul'da da Haliç'i plana dahil etmeniz gerekiyor.

Açılımla Türkiye'deki oyun severlere bir adım daha yaklaşan Mini Metro, ilk kez 2014'te bir tarayıcı oyunu olarak karşımıza çıkmıştı. Yaklaşık iki yıl sonra yoluna Steam ile devam eden Mini Metro, 2016'da sadece mobil bir oyun olarak yeniden lansman yaptı. Bu başarılı yeniden yapılanma oyunun dünya çapında tanınmasına yardım etti.

Ücretli bir uygulama olarak konumlanan Mini Metro, Google Play Store'da 16,99 TL; App Store'da 17,99 TL fiyatla satılıyor. Kimseyle yarışmanıza gerek kalmadan, yeterince minimalist kurgusuyla dikkatinizi çekmeyi başaran oyun, ödediğiniz parayı kesinlikle hak ediyor. Denemek isterseniz App Store ve Google Play bağlantılarını takip edin. Dino Polo Club imzalı oyunun iOS için iMessage uygulaması da var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.