FluxPort kablosuz şarj noktalarını Midpoint ve Welldone restoranlarında kullanıma sundu

FluxPort kablosuz şarj noktalarını Midpoint ve Welldone restoranlarında kullanıma sundu

Kablosuz şarj konusunda küresel iddiasıyla dikkat çeken Türk-Alman girişimi FluxPort, Türkiye genelinde servis noktalarını yaygınlaştıracak önemli bir ortaklığa imza attı. Turkcell iş birliğiyle Turkcell Şipşarj şarj noktalarını geliştiren FluxPort, bu noktaları Midpoint ve Welldone’ın İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’daki toplam 25 restoranında kullanıma sundu.

2014’te M. Şener Abanozoğlu tarafından Berlin’de kurulan FluxPort, bugün Türkiye, Rusya, Hirvatistan, Irlanda ve Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteriyor. FluxPort, Kablosuz Şarj Konsorsiyumu (Wireless Power Consortium) üyesi firmalardan biri ve Konsorsiyum’un belirlediği Qi standardıyla çalışıyor. Kullanıcıları mobilize edecek kablosuz şarjları üreten girişim, geniş bir ürün portföyüne sahip. FluxPort, kullanıcıların evde, arabada ve ofiste kullanabileceği ürünleri B2B ve B2C olarak pazara sunuyor. İş ortakları arasında Starbucks Almanya ve Lufthansa bulunan FluxPort, Turkcell ortaklığıyla Türkiye pazarında hızlanabilir.

Turkcell Şipşarj kablosuz noktaları, ilgili restoran ya da cafe'lerde şarjı biten müşterilerin telefonlarını başka bir cihaza gereksinim duymadan şarj etmesini sağlıyor. Qi standardını desteklemeyen akıllı telefonlar, FluxPort’un sunduğu özel Fluxy’ler (Qi alıcısı) ile kablosuz şarj özellikli ürün haline dönüşebiliyor. Bu alıcılar da, restoranlarda Şipşarj ile birlikte müşterilerin kullanımına sunuluyor.

Şarj noktaları servis kalitesiyle rekabet eden mekanların ilgisini çekebilecek bir yenilik olarak öne çıkıyor. FluxPort, kullanıcılarına en yakın kablosuz şarj noktalarını iOS ve Android uygulamalarıyla gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.