ABD, Avrupa'dan uçuşlara da laptop yasağı getiriyor

ABD, Avrupa'dan uçuşlara da laptop yasağı getiriyor

ABD, bir süre önce Türkiye dahil Orta Doğu ve Afrika'nın belirli ülkelerinden gelen uçuşlara yönelik uygulamaya başladığı laptop yasağı kapsamını genişletiyor. Farklı kaynakların hükümet yetkililerinden gelen bilgilere dayandırdığı haberlere göre, ABD, terör tehditi nedeniyle kabinde laptop ve tablet gibi büyük elektronik cihazların taşınması yasağını, Avrupa'nın bazı ülkelerinden gelen uçuşlara getirmeyi planlıyor.

Laptop, tablet ve kamera, DVD oynatıcı gibi diğer büyük elektronik cihazların bombalı eylemlerde kullanılabileceği yönünde alınan istihbaratlarla başlayan yasak, geçtiğimiz Mart sonunda Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan New York, Chicago, Detroit ve Montreal'a yaptığı seferlerle uygulanmaya başlamıştı. İstanbul ile birlikte Kuveyt, Kahire, Johannesburg, Dubai ve Atina gibi Orta Doğu ve Afrika şehirlerinden kalkan uçakların kabininde bu cihazların taşınması yasaklanmıştı. Yolcuların bu cihazlarını bagaj bölümüne teslim ederek seyahat etmesi bekleniyor.

Laptop yasağı, bataryaların patlama riskiyle durumu daha da kötüleştirebilir

Kapsamının Avrupa'ya genişletilmesiyle birlikte United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines Group hava yolu şirketlerinin yasaktan etkilenmesi bekleniyor. Yetkililerin hava yolu şirketleriyle görüşmelere devam ettiği ve en büyük çekincenin, bagajda taşınan elektronik cihaz bataryalarının patlama riski olduğu belirtiliyor.

Bir süredir yoğun tartışmalara neden olan konu, yasak kapsamının genişlemesiyle birlikte gündemi daha fazla işgal edebilir. ABD'den olası bir açıklama için tarihin bugün olarak verildiği de gelen bilgiler arasında. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.