Cisco, yapay zekâ temelli konuşma arayüzleri geliştiren MindMeld'i satın aldı

Cisco, yapay zekâ temelli konuşma arayüzleri geliştiren MindMeld'i satın aldı

Yapay zekâ dikeyindeki rekabet ve nitelikli yetenek arayışı hız kesmiyor. Teknoloji devi Cisco da 2011 yılında kurulan MindMeld'i satın alarak bu alanda önemli bir ilerleme kaydetti.

MindMeld, bulut tabanlı servislere yapay zekâ temelli konuşma arayüzleri geliştiren bir girişim. Yapay zekâ ve makine öğrenmesi teknolojilerini bir arada kullanarak doğal dil işleme, soru yanıtlama ve diyalog yönetimi gibi yeteneklerle hizmet sunuyor. Bu yıl başında 3,7 milyar dolara AppDynamics'i satın alan Cisco da MindMeld'i 'en iyi konuşma arayüzü geliştiren şirket' olarak tanımlıyor.

Şimdiye kadar GV (Google Ventures), Greylock Partners, Bessemer Venture Partners ve Intel Capital gibi önemli yatırımcılardan toplam 15,4 milyon yatırım alan girişim, 125 milyon dolarlık bu satın almayla Cisco'da Bilişsel İşbirliği (Cognitive Collaboration) ekibini şekillendirecek. Teknoloji devinin SpeakerTrack ve VoiceTrack gibi teknolojilerini de daha ileri bir noktaya taşımaya çalışacak. Dolayısıyla IBM Watson gibi teknolojilere karşı bir koz olacak.

Cisco'da Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Rowan Trollope, Cisco Spark ile mesajlaşma devriminde önde gelen şirketlerden biri olduklarını söylüyor ve sohbet botları dikeyinde her türlü amaç için bir patlama yaşadığına işaret ediyor. Sohbet botlarının interaktif sesli yanıt sistemlerinin (IVR) evrimleşen hali olduğunu da ekliyor.

Hatırlatmak gerekirse Samsung da yeni nesil yapay zekâ asistanı Viv’i satın alarak (Viv'in kurucusu Dag Kittlaus, Siri'yi geliştiren kişi) bu alanda dikkat çekici bir sıçrama yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.