Apple uyku monitörü uygulaması Beddit'i satın aldı

Apple uyku monitörü uygulaması Beddit'i satın aldı

Apple, uyku takibi yapan uygulama ve uyku monitörü cihazı sağlayıcısı Beddit'i satın aldı. Satın alma, Beddit'in gizlilik politikasını güncellemesiyle birlikte ortaya çıkı ve resmiyet kazandı.

Beddit daha önce, Apple Watch uygulamasıyla entegrasyon sağlamıştı; Beddit uyku takibi donanımları da Apple mağazalarında satılıyordu. Beddit'in Apple ile süregelen ilişkisi henüz rakamı açıklanmayan bir bedelle Apple tarafından satın alınmasını sağlamış olabilir. Satın almayla birlikte Beddit Apple Watch uygulaması da yayından kaldırıldı.

2007'de Finlandiya'da kurulan girişim, bugüne dek 3.5 milyon dolar yatırım almıştı. Beddit'in son ürünü Beddit 3'ü, bugün hala 150 dolarlık fiyat etiketiyle Apple satış noktalarında raflarda görmek mümkün. Beddit, uyuduğunuz saati, kalp atış hızınızı, vücut sıcaklığını, hareketlerinizi, horlamanızı, oda sıcaklığını ve odadaki nem oranını da ölçümlüyor.

Satın almadan sonra Beddit'in operasyonlarına aynen davem etmesi, Apple'ın Beddit ismine müdahale etmemesi bekleniyor. Kısacası Apple karşımıza uyku takip eden bir cihaz, muhtemelen, çıkartmayacak ancak Beddit, Apple ekosisteminin bir parçası ve IoT ürünü olarak hayatına devam edecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.