Erkeklere özel alışveriş sitesi CoolMenClub, Türkiye'den dünyaya açılmak istiyor

Erkeklere özel alışveriş sitesi CoolMenClub, Türkiye'den dünyaya açılmak istiyor

E-ticaretin bugün niş sayılabilecek dikeyinde yeni bir girişim CoolMenClub; takı, aksesuar ve bakım ürünleri satıyor. Tekil ürün satışlarının yanı sıra hediye setleri de sunan CoolMenClub, bileklikten kravat iğnesine kadar yüzlerce ürün seçeneği sunuyor.

Bileklik, kolye, kravat, cep mendili, yaka iğnesi, broş, çorap, şal, kravat iğnesi, kol düğmesi, papyon ve bakım ürünleri gibi gündelik hayatta kullanılabilecek takı ve aksesuar ürünleri satan CoolMenClub, Baki Erol ve Gizem Erol tarafından Kasım 2016 tarihinde kuruldu.  İlk kez 2009'da otomotiv ve makine sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kuran Baki Erol, satışlarının yüzde 95'i ihracatttan gerçekleşen şirketiyle bugün 60 ülkeye ihracat yapıyor. CoolMenClub'da satılan kravat ve papyonları, Erol'un küresel moda markalarıyla çalışan, İstanbul fabrikasında üretiliyor.

Yaklaşık 2 ay sonra Ocak 2017'de satışlarına başlayan ve 3 kişilik bir ekibe sahip olan CoolMenClub, site içerisinde kendi ürünlerinin yanı sıra komisyon bedeliyle Marvis, Proraso ve Kravatistan gibi markalarının ürünlerini de satıyor. Ayrıca bu markalara yenilerinin eklenmesinin planlandığını da iletelim.

6 TL'den başlayarak 170 TL'ye kadar çıkan bir ürün çeşitliliğine sahip olan CoolMenClub'ın ürünleri, Mizu.com, Ciceksepeti.com, N11.com ve Kravatistan.com gibi başka platformlardan da satın alınabiliyor. Özellikle farklı kategorilerden çeşitli ürünlerin kombiniyle oluşturulan hediye setlerinin oldukça şık göründüğünü belirtmem gerekir.

Bugün yaklaşık 500 üyeye sahip olduğunu söyleyen ve bunlardan 200'den fazlasına satış yapmayı başardığını belirten CoolMenClub, 50 ilk 4 aylık satışlarından yaklaşık 20 bin TL ciro elde etmiş. Başarılı arayüzü sayesinde kullanıcı dostu bir deneyim sunan CoolMenClub, sade ve şık bir tasarıma sahip.

CoolMenClub ilk günden ihracat hedefliyor

CoolMenClub henüz yolun başında ve marka bilinirliğini artırmak, ekiplerini büyüterek kurumsal satışlara başlamak gibi planlaı var. Bununla birlikte girişim, ihracat da hedefliyor. CoolMenClub, sadece erkeklerin kullanabileceği takı, aksesuarlar ve bakım ürünleri satarak rakiplerinden ayrılıyor. Moda dikeyindeki e-ticaret sitelerinin erkek kategorisindeki ürünleri arasında takı ve aksesuarın epey geri planda kalması CoolMenClub için bir avantaj. Tam da bu yüzden CoolMenClub'ın internetten alışveriş pazarında önemli bir açığını kapattığını söylemek yanlış olmaz. Hatta sadece online değil, erkeklere özel takı ve aksesuar, offline markalar için de niş bir alan. E-ticaretle işe başlayan CoolMenClub'ın bu alanda bilinen bir marka haline gelme şansı epey yüksek olabilir.

CoolMenClub'ın hedefleri arasında corner'lar ve butik mağazalarla offline satışa yönelmek de var. Girişim, yakın vadede yeni erkek kategorileri ekleyerek büyümesini hızlandıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.