450 milyon kullanıcısı olan Alipay, ABD'ye adım atıyor

450 milyon kullanıcısı olan Alipay, ABD'ye adım atıyor

Dünyanın en büyük çevrimiçi ve mobil ödeme sistemi Alipay, ABD'de sahaya iniyor. İlk testleri New York ve Kaliforniya'da tamamlayan ödeme sistemi, yarım milyar kullanıcı barajını aşmaya çalışacak.

Alibaba'nın finansal hizmetlere odaklanan iştiraki Ant Financial'ın First Data ile imzaladığı anlaşmaya göre AliPay, artık ABD'deki 4 milyondan fazla satış noktasında kullanılabilecek. Alipay'in 450 milyon kullanıcısının çok büyük çoğunluğu Çin'de bulunuyor ama Kore, Tayland, Hong Kong, Japonya ve Almanya da Alipay için önemli pazarlar arasında. Küresel büyüme için Verifon ve First Data işbirliğini ilk olarak Ekim 2016'da duyuran Ant Financial, ABD'de sahaya inme işini bu yeni adımla nihayete erdirmiş oluyor.

Alipay, ABD'de Kuzey Amerika'dan başlayan bir pazara giriş stratejisi izlese de zamanla bu çerçeve genişleyecek. ABD'deki ödemelerin teknolojik altyapısı da First Data'nın Mart ayında satın aldığı Acculynk adlı girişim tarafından sağlanacak.

Hatırlatmak gerekirse Ant Financial, Türkiye’de de hizmet veren ABD’li Moneygram’ı geçtiğimiz Ocak ayında satın almıştı. Dolayısıyla Çinli şirketin ABD pazarındaki gücünün daha da artacağını söylemek mümkün. Apple Pay ve Android Pay'in bu açılımdan ne kadar etkileneceğini ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz ki Apple Pay'in de yıllık 2.2 trilyon dolar işlem hacimli First Data ile 2014'te kullanıma açıldığını belirtmeden geçmeyelim. Android Pay ise Eylül 2015'ten itibaren ABD'de kullanılmaya başlanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.