ABD merkezli sosyal yayıncılık platformu Storia, Türkçe yayınıyla 2,5 milyon kişiye ulaşıyor

ABD merkezli sosyal yayıncılık platformu Storia, Türkçe yayınıyla 2,5 milyon kişiye ulaşıyor

Kendisini çeşitlilik üzerine kurulmuş bir sosyal yayıncılık ve paylaşım platformu olarak tarif eden Storia, ABD merkezli bir girişim olarak İngilizce, Rusça ve Portekizce dillerinde içerik üretiyor.

Global bir girişim olarak Türkiye'de de faaliyet gösteren Storia, edindiğimiz bilgiye göre aylık 2,5 milyon tekil ziyaretçi ve 6 milyon sayfa gösterimi istatistiklerini yakalamış durumda.

Türkiye operasyonu 2016 yılına kadar uzanan Storia'nın Türkçe edisyonunda ayda ortalama 500 içerik, 20 farklı yazar tarafından sisteme giriliyor. Diğer yandan platformun Türkiye'de sayıları 30 bini aşan kullanıcısı da mevcut.

Platforma üye olan herkes içerik oluşturabiliyor

Facebook veya Google hesabı ya da platformun kendi üyelik mekanizmasıyla üye olunabilen Storia'da kullanıcılar da içerik üretebiliyor. Buna ek olarak sosyal bir platform olmanın gereği olarak arkadaş takibi ve profil sayfası gibi özellikler de barındıran Storia'da herhangi bir onay mekanizması olmadan üretilen içerikler bir url ile kalıcı olarak platformdaki yerini alabiliyor, Tabii editöryel olarak beğenilen içerikler de Storia web sitesi ve mobil uygulamalarında öne çıkartılıyor.

Kimsenin memnun olmadığını düşündüğümüz tıklatma amaçlı habercilikten farklı olarak, gündemi farklı ve kaliteli bir bakışla ele almak isteyen Storia'da zaman bağımsız yani gündem dışı yazı ve hikayeleri de bulabilmek mümkün. Girişimin gelir modeli ise tahmin edebileceğiniz gibi sponsorlu içerikler ve display reklamlar üzerine kurulu.

Hedef 2017 sonunda 10 milyon tekil ziyeretçi

Daha önce Turkcell'in üst düzey kademelerinde yönetici olarak yer almış almış, telekomünikasyon ve yazılım sektörlerinde çeşitli yatırımları bulunan bir girişimci olan Rostem Hairedin'in Kurucu ve CEO'su olduğu Storia, adeta ana akım medyaya alternatif olmak üzere yola çıkmış bir girişim olarak dikkat çekiyor. Son olarak Storia Türkiye ekibiyle konuştuğumuzda hedeflerinin 2017 yılı sonunda 10 milyon tekil ziyaretçiye ulaşmak olduklarını da öğrendik.

Al Jazeera Türk Dijital’in faaliyetlerini durdurmasının hemen ardından kaliteli içerik arayan okuyucularımız Storia'ya bir şans verebilir. Hem global bir girişim olan Storia, hem de Storia Türkiye ekibinin faliyetleri hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Storia’nın Türkiye ekibi
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.