İBB, önemli özelliklere sahip navigasyon uygulaması İBB Navi'yi yayınladı!

İBB, önemli özelliklere sahip navigasyon uygulaması İBB Navi'yi yayınladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni navigasyon uygulaması İBB Navi (iOS, Android) ile İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin tamamında trafik sıkışıklığına yeniden hız kazandırmak istiyor.

Bildiğiniz gibi İBB yıllar önce Cep Trafik uygulamasıyla trafik izleme alanında etkili bir adım atmıştı. Fakat yıllar içinde farklı uygulamalar da bu alana girdi ve İBB Cep Trafik eski popülerliğini kaybetti. Yeni yayınlanan İBB Navi uygulaması bu arayı kapatmak ve yeniden İBB'nin adını öne çıkarmak istiyor.

Marmara Bölgesi'ndeki tüm şehirleri kapsıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen “İBB Navi” navigasyon uygulaması, anlık trafik yoğunluk bilgilerini kullanıyor ve en kısa sürede hedefinize ulaşabileceğiniz güzargâhları gösteriyor. Marmara Bölgesi’ndeki tüm şehirlerde, canlı trafik bilgileri kullanan İBB Navi, iOS ve Android uygulamalarıyla neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarına dokunmak istiyor.

İBB Navi kullanıcıları gidecekleri noktayı direkt arayabildiği gibi kategorilere göre ayrılmış bölümden de seçebiliyor. Sesli komutla hedef oluşturmaya imkan tanıyan İBB Navi, alternatif rotaları, toplam mesafe ve tahmini varış sürelerini gösteriyor ve yol boyunca sesli yönlendirme yapıyor.

Üç önemli özellik

İBB Navi'nin standart navigasyon özelliklerine ek olarak üç güzel özelliğe daha sahip. Bunlardan biri İstanbul’daki tüm toplu taşıma araçlarıyla entegre olması. Yani toplu taşıma seçenekleri hakkında da bilgi alabiliyor ve isterseniz toplu taşımaya geçiş yapabiliyorsunuz.

Diğer bir güzel özellikse rotanız üzerindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik kamera görüntülerini canlı olarak izleyebiliyor olmanız. Sadece harita üzerinde bilgilerle yetinmekle kalmıyor, canlı görüntüleri izleyebiliyorsunuz. Dilerseniz trafik kazası veya yolda tehlike arz eden durumları bildirim menüsünden paylaşabiliyor ve bu bilgilerin diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorsunuz.

İBB Navi'nin 3. güzel özelliğiyse İstanbul’daki otoparkların anlık doluluk bilgileri ile görüntüleyebilmesi. Bu doluluk oranlarına göre direkt olarak otoparklara rota oluşturabilir ve park sorunu yaşama riskinizi en aza indirebilirsiniz.

Altı farklı dil seçeneği

İBB Navi bu özelliklerine ek olarak en yakın nöbetçi eczaneleri, seçtiğiniz yerin veya hedefinizin sokak görünümünü göstermek, sık kullandığınız hedefleri sık kullanılanlara eklemek gibi özelliklere ve 6 farklı dil seçeneğine (Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, İtalyanca) sahip.

Özellikle İstanbul'da trafik derdinden şikayetçiyseniz AppStore ve Google Play'den iBB Navi'yi indirebilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.