Samsung 2017'nin ilk çeyreğinde 8.7 milyar dolar rekor kâr elde etti

Samsung 2017'nin ilk çeyreğinde 8.7 milyar dolar rekor kâr elde etti

Kısa zaman önce 2017'nin ilk çeyreğindeki kâr ve gelir beklentilerini paylaşan Samsung, bugün Ocak-Mart dönemini kapsayan 2017'nin ilk çeyrek finansal raporunu açıkladı. Tahminlerinde haklı çıkan Samsung, yılın ilk çeyreğinde 8.7 milyar dolar kâr ve 44.7 milyar dolar gelir elde etti.

Bir önceki yılın ilk çeyreğiyle kıyaslandığında kârını ciddi bir şekilde arttıran Samsung, 2016'nın ilk çeyreğindeki 5.88 milyar dolar olan kârını 8.7 milyar dolara çıkardı.  Bu Samsung için bir rekor zira, elde edilen 8.7 milyar dolarlık kâr, bugüne kadar Samsung tarafından yılın ilk çeyreklerinde elde edilen en yüksek meblağ.

Tüm çeyrek sonuçlarına bakıldığında da ikinci sırada yer alan 8.7 milyar dolarlık kâr, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde elde edilen 9.56 milyar dolarlık kârın hemen arkasında yer alıyor. Note 7 modelinin geri çağırılmasıyla birlikte mobilde düşüşler yaşayan Samsung, özellikle ekran ve bellek satışlarının başarısı sayesinde kâr oranını arttırmış.

2017 yılında yeni bir amiral gemisi tanıtılacak mı?

Samsung'un yeni amiral gemileri olan Galaxy S8 ve S8 Plus modelleri yılın ilk çeyreğinde satışa sunulmamış olsa da bu modellerde kullanılan işlemci ve görüntü sensörleri de gelirlerin artmasına yardımcı oldu. Mobildeki düşüşe rağmen rekor oranda kâr elde eden Samsung, Galaxy S8 ailesinin başarısı sayesinde yılın ikinci çeyreğinde yeni bir rekor kırabilir. Son olarak Samsung'un yılın ikinci yarısında yeni bir üst düzey akıllı telefon tanıtacağını açıkladığını da iletelim. Resmi olarak belirtilmese de bu akıllı telefonun Samsung Galaxy Note 8 olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.