Sosyal aktivite organizasyonunu mobile taşıyan Letz, tohum yatırım aldı

Sosyal aktivite organizasyonunu mobile taşıyan Letz, tohum yatırım aldı

Sosyal bir sosyal aktivite uygulaması olan Letz, BIC Angels'dan 1 milyon TL değerlemeyle tohum yatırımı aldı.

Kullanıcılarının arkadaşlarıyla kolay ve hızlı bir şekilde sosyal aktivite planı yapabilmesine olanak tanıyan Letz, 2016 Ağustos'unda kurulmuş.

Diğer yandan BIC101 hızlandırma programı kapsamında gerçekleşen yatırım turuna katılan isimlerse şu şekilde sıralanıyor: Mehmet Onarcan, Ali Çebi, Liora Nasi, Tuğra Gönden, Ayşe Topçu ve Bahtiyar Yurtoğlu.

iOS için kapalı beta, Android için de beta aşamasında olan uygulamaya Facebook hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Bu arada Letz'in kapalı betadaki iOS uygulamasını erkenden kullanmak istiyorsanız [email protected] e-posta adresinden ekibe ulaşabilirsiniz.

Letz: Günlük hayatın akışı içinde kaybolanlar için sosyal aktivite planlayıcısı

Letz'de kullanıcılar yapmak istedikleri aktiviteyi ya da etkinliği 30 karakter ile beraber yer ve zaman da ekleyerek platforma giriyor. Sonrasında 'çıkmaya müsait arkadaşların' başlığı altında listelenen diğer kullanıcılar da dilerlerse bu aktiviteye katılabiliyor.

İdil Mayzel ve Simge İçen tarafından kurulan Letz'e ekibine, sonradan yazılım tarafında Bünyamin Genel de dahil olmuş. Kurucu ortakların birbirine yakın zamanlarda aynı problemi yaşamasıyla doğan Letz, Simge İçen'e göre şu probleme bir çözüm sunmak istiyor: "Günlük hayatın akışı içinde kaybolduğumuzda program yapmak, sevdiğin insanlarla buluşmak hayli zor bir hal alıyor. Arkadaşlarımız müsait olmadığından o çok gitmek istediğimiz programı kaçırıyor, okuldaki değerli yarım saati yalnız geçiriyor ya da o saatte eve hiç dönmek istemezken, kendimizi evin yolunu tutmuş buluyoruz."

Letz'in diğer etkinlik takibi uygulamalarından farkı ne?

Diğer yandan BIC Angels Kurucusu Joachim Behrendt ise Letz ile ilgili şunları söylüyor: "Güncel etkinliklerin takibi konusuna eğilen günümüzde birçok Startup var ancak Letz arkadaşlarınızla canınız bir şey yapmak istediğinizde anlık olarak topluca haberleşebileceğiniz ve etkinlik yaratabileceğiniz bir uygulama. Özellikle Z ve Y kuşağının yeni sosyal medya ürünlerine olan yatkınlığı ve haberleşmenin her geçen gün daha anlık bir ihtiyaç haline gelmesi ile Letz için uygun pazarın da oluştuğuna inanıyoruz."

Henüz beta aşamasında olan Letz için kullanıcı sayılarını paylaşmak için erken olduğunu not ediyor. Diğer popüler etkinlik takip uygulamalarına göre Letz hem daha kişisel hem de sosyal bir yol izliyor ancak uygulamayı hem kullanıcı kazanımı hem de gelir modeli yaratma konusunda zorlu bir yolculuk bekliyor.

BIC101'den mentörlük desteği de görecek olan girişimi takip edip, gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.