Google Haritalar'da park yeri işaretleme özelliği tüm kullanıcılara açıldı

Google Haritalar'da park yeri işaretleme özelliği tüm kullanıcılara açıldı

İlk olarak geçtiğimiz Mart ayında karşımıza çıkan park yeri işaretleme özelliği tüm Google Haritalar (Google Maps) kullanıcıları için aktif hale geldi. İlk etapta Amerika'daki Android kullanıcılarına sunulan park yeri işaretleme özelliği, bundan yaklaşık bir ay sonra global olarak kullanıma sunuldu.

Haritalar'ın tüm kullanıcılarına açılan özellik, haliyle ülkemizde de kullanılabilecek. Google'ın araçlarının park yerlerini unutan kullanıcıların imdadına yetişen bu özelliği ilk kez Google Now'la birlikte sunduğunu hatırlatalım. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan park yeri özelliği için, Haritalar uygulamasını açıp, bulunduğunuz konumu işaretlemeniz yeterli.

Aşina olmayanlar için, Park yeri işaretleme özelliğini harita üzerinde bulunduğunuz yeri gösteren mavi noktaya dokunduğunuzda karşınıza çıkan "Park yerinizi kaydedin" seçeneğini izleyerek kullanabilirsiniz. iOS cihazlarda da benzer bir kullanıma sahip olan park yeri işaretleme özelliği, akıllı telefonların otomobille bağlantılı olması halinde çok daha kolay bir kullanım sunuyor.

Eğer akıllı telefonunuz USB veya Bluetooth arayıcılığıyla otomobilinizle bağlantı kurduysa, bu bağlantının sonlandırıldığı andaki konum haritada park yeri olarak işaretleniyor. Dilerseniz Google Haritalar uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. Son olarak Google Haritalar'ın geçtiğimiz Ocak ayında park yeri yoğunluğu hakkında bilgi vermeye başladığını da hatırlatalım. Yandex de benzer bir özelliği kısa bir süre önce devreye almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.