500 milyon kullanıcıya ulaşan LinkedIn'de en çok bağlantıya sahip ülke ve meslek grupları

500 milyon kullanıcıya ulaşan LinkedIn'de en çok bağlantıya sahip ülke ve meslek grupları

Dünyanın en popüler profesyonel ağı  LinkedIn, büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz Ekim ayında 467 milyon kullanıcıya sahip olduğunu duyuran LinkedIn, yeni bir eşiği geride bırakarak 500 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Microsoft tarafından satın alındıktan sonra büyümesine kaldığı yerden devam eden LinkedIn, 200 farklı ülkeden üyeye sahip. Şirket 500 milyon barajını geçmesiyle birlikte yaklaşık 6 ay içerisinde 33 milyon kullanıcı kazanmış oldu.

LinkedIn, kullanıcı sayılarını açıklarken günlük veya aylık aktif kullanıcı sayısı gibi metrikler kullanmıyor. Bunun temel nedenleri ise LinkedIn'in bu metrikleri kullanan sosyal ağlardan gerek konumlanması gerek gelir modeliyle büyük ölçüde ayrışması.

LinkedIn'in lokomotifi sayılabilecek iş dünyasıyla ilgili güncel metrikler ise şu şekilde: Platformunda 9 milyondan fazla şirket bilgisi ve 10 milyondan fazla aktif iş ilanı bulunduran LinkedIn üzerinde her ay 100 binden fazla makale yayınlanıyor.

LinkedIn, 500 milyon üyeye ulaştığı duyurusunu paylaştığı yazılı açıklamada, profesyonel ağ üzerinde en çok bağlantıya sahip, ülke, şehir ve endüstrileri de açıkladı. Buna göre, LinkedIn'de ortalama en fazla bağlantıya sahip ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri (kişi başına ortalama 211 bağlantı) Hollanda (ort. 188) ve Singapur (ort. 152) ilk üç sırada.

LinkedIn ağında en bağlantılı şehirler ise Londra (ort. 307) Amsterdam (ort. 288) ve San Francisco (ort. 241) oldu.

LinkedIn'in en bağlantılı meslekleri, tahmin edebileceğiniz gibi İnsan Kaynakları (İK). Onu Ürün Yöneticiliği ve İş Geliştirme takip ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.