Kitty Hawk: Larry Page'in yatırım yaptığı uçan araç projesi

Kitty Hawk: Larry Page'in yatırım yaptığı uçan araç projesi

2000'li yıllara uçan araba hayaliyle girdik ancak bu beklentimiz halen karşılanmış değil. Google'ın kurucu ortaklarından Larry Page'in yatırımcıları arasında olduğu Kitty Hawk ise dikkat çekici bir teklifle geliyor.

Kitty Hawk, Google'da otonom araç projesinin baş mimarlarından olan (artık Google X için çalışmıyor) Sebastian Thrun'un liderliğinde kurulan bir girişim. Thrun'a Toronto Üniversitesi'nden iki önemli havacılık mühendisi daha eşlik ediyor ve bizi su üzerinde havada yol alan, çok pervaneli bir araç karşılıyor. Söz konusu araç tek kişilik, yani sadece aracı süren kişinin seyahat etmesine izin veriyor.

Elektrikli motora sahip Kitty Hawk, Amerikan Federal Havacılık İdaresi şartlarına göre pilot ehliyetine ihtiyaç duymuyor. Bununla birlikte nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde kullanılabileceği de not ediliyor.

Paylaşılan bilgilere göre Kitty Hawk, şu anki modelden biraz daha farklı bir tasarımla bu yıl sonuna doğru piyasa sürülecek. Daha sessiz çalışması hedeflenen aracın fiyat etiketi konusunda net bir açıklama yok. Fakat 6 haneli bir satış bedeline sahip olması bekleniyor. Diğer yandan 100 dolarlık “Flyer Discovery Member” üyeliği satın alanlar Kitty Hawk'ı ilk kullananlardan biri olma şansını yakalıyor. Bu kişilere sipariş verme konusunda öncelik tanınacağı ve 2 bin dolarlık bir indirim sunulacağı da belirtiliyor.

Kitty Hawk'ın şimdilik gerçek bir uçan araba sunmadığı malum. Fakat videoda izlediğimiz aracın belli bölgelerde özellikle eğlence amaçlı kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Şirketin nihai amacı ise elbette bu modelin çok daha ilerisine geçmek. Gelişmeleri merakla izlemeye devam edeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.