Windows 10, her Mart ve Eylül ayında büyük güncelleme alacak

Windows 10, her Mart ve Eylül ayında büyük güncelleme alacak

Uzun süredir Windows güncellemelerini oldukça ciddiye alan Microsoft, son işletim sistemi olan Windows 10’un her Mart ve Eylül ayında büyük güncellemeler alacağını açıkladı. Bu kararı sayesinde Windows 10 güncellemelerini düzene oturtmayı amaçlayan Microsoft, 2017 yılının ilk büyük güncellemesi olan Creators Update’i 11 Nisan tarihinde kullanıma sunmuştu.

Yılın ikinci büyük güncellemesini Eylül ayında sunmayı planlayan Microsoft’un en azından önümüzdeki birkaç yıl boyunca yola Windows 10’la birlikte devam edeceğini söyleyebiliriz. Her güncellemenin 18 ay boyunca destekleneceğini de ekleyen Microsoft, bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesinin neler getireceği hakkında ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Eylül ayında yayınlanması beklenen bir sonraki büyük güncellemenin Redstone 3 kod adına sahip olduğunu ve Windows Insiders programı içerisinde test sürecine başladığını da belirtelim.

Özellikle arka planda çalışan uygulamaların daha iyi kontrol edilmesini sağlayarak pil tasarrufu sağlaması beklenen Redstone 3 güncellemesi, ilk olarak Creators Update'in test sürecinde karşımıza çıkan görev çubuğuna da sahip olacak. Son olarak Microsoft'un Project Neon adı altında çeşitli tasarım değişiklikleri üzerinde çalıştığını ve Redstone 3 güncellemesi ile Windows 10'un tasarımının büyük oranda değişebileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.