IKEA, Philips Hue'ye rakip akıllı aydınlatma sistemlerini duyurdu

IKEA, Philips Hue'ye rakip akıllı aydınlatma sistemlerini duyurdu

Farklı tasarımları ve sizi mobilyacı gibi hissettiren montaj sistemleriyle ün yapmış IKEA, IoT (Internet of Things) alanına giriş yaptı. Yeni geliştirdiği montajlanabilir akıllı ev aydınlatması sayesinde kullanıcılar IKEA mağazalarından alabileceği aydınlatma sistemlerini evlerine entegre edebiliyorlar.

Tamamen kablosuz olarak çalışan yeni ürünlerin ismi "Trådfri" İsveççe "kablosuz( wireless)" anlamına geliyor. Ethernet kablosuyla oluşturacağınız bir ağ sayesinde 10 m2 içerisindeki aydınlatma sistemlerini kontrol edebiliyor, sensör sistemi sayesinde harekete duyarlı olarak ışığın açılıp kapatılmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca mobil uygulama üzerinden ışığı kısıp, güçlendirme gibi özellikleri de bulunuyor.

IKEA'nın yeni ürünü muhtemel rakibi olan Philips Hue ürünleriyle aşağı yukarı aynı fiyat aralığında. Örneğin Philips Hue'nun iki ampullu ve kumandalı başlangıç seti fiyatı şu sıralar yaklaşık 270 lirayken, IKEA'nın tek ampul ve kumandalı ürünü 139 lira. Ürünler tüm globalde 1 Nisan itibariyle satışa başlamış. Türkiye'de ise online satışına geçen hafta başlanmış, 1 Mayıs itibariyle de mağazalarda satılmaya başlanacakmış aldığımız bilgiye göre. Bu arada her iki markanın ürünleri de 25.000 saatlik kullanım süresine sahip.

IKEA'nın bu ürünleri şimdilik sadece İsveç'te satışa sunulmuş durumda. Diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağına dair bir bilgi paylaşılmış değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.