Areo: Google yemek siparişi ve hizmet çağırma dikeyine adım atıyor

Areo: Google yemek siparişi ve hizmet çağırma dikeyine adım atıyor

Yemek siparişi ve ev hizmetleri dikeylerinin büyük bir ekonomi olduğu aşikar ama teknoloji devleri bu alanlara çok fazla eğilmemişti. 12 Nisan'da Google Play'e giren Google Areo ise bu konuda bir istisna olma özelliğini taşıyor.

Google Areo, farklı restoranlardan yemek siparişi vermeyei veya ev/usta hizmetlerinde rezervasyon yapmayı sağlayan bir uygulama. Şimdilik sadece Hindistan'ın bazı şehirlerinde kullanılabilen Google Areo, kartla veya nakit ödeme seçenekleri sunuyor. Google, Areo adlı uygulamayı yayınladığını doğruluyor ve hizmet verenlerden herhangi bir ücret talep etmediğini, tamamen arabulucu hizmeti sunduğunu söylüyor. UrbanClap, Zimmber, Freshmenu, Box8 ve Faasos gibi yerel oyuncularla anlaşan Google, hizmet sağlayıcıların puanlandırılmasına da izin veriyor.

Hindistan pazarının bu dikeye has potansiyelini bilmiyoruz ancak dijitalleşme konusunda en büyük potansiyele sahip ülkelerinden biri olduğu pekâla malum. Keza Google da elindeki verileri ve teknolojileri farklı bir şekilde yorumlayarak bu işte güçlü bir oyuncu olmaya aday.

Diğer yandan Google'ın Amazon'un Home Services hizmetine karşı bir hamle yaptığı da söylenebilir. Bildiğiniz gibi Google, 2013'te ABD'de Google Express ile hızlı teslimat pazarına giriş yapmış ve yine Amazon'a karşı bir adım atmıştı. Nihayetinde Google Areo, şu anda Bangalore ve Mumbai'de kullanılabiliyor ama önümüzdeki dönemde yeni şehirlere yayılmaması için bir neden yok. Bu 'deneysel' çalışmanın ne zaman Hindistan dışına çıkacağı ise yanıt bekleyen asıl soru.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.