Maximum Mobil ekosistemin tamamını yakalayan bir platform olmayı hedefliyor

Maximum Mobil ekosistemin tamamını yakalayan bir platform olmayı hedefliyor

Webrazzi Mobil 2017 konferansımızda ilk konuşmacımız Türkiye İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Bölümü Strateji ve İş Geliştirme Birim Müdürü Ali Rıza Kayacan oldu. Kayacan, Maximum Mobil ve Dijital Ekosistemler ve Platform Etkisi sunumuyla bizlerle birlikte oldu.

Hatırlatmak gerekirse İş Bankası, Mart ayında İşCep mobil uygulamasıyla 4 milyona yakın kullanıcıya ulaştığını paylaşmış ve Maximum Mobil (Android, iOS) ile tüm banka müşterilerine ulaşmak için kapsayıcı bir adım atmıştı. Ali Rıza Kayacan da sunumunda dijital ekosistemin tamamında kabul edilen bir ürünü nasıl tasarladıklarını anlattı.

Satın alma sürecine uçtan uca hakim olmak istediklerin söyleyen Ali Rıza Kayacan, girişimlere 'birlikte varolabiliriz' mesajını taşıdıklarını söyleyerek dijital ekosistemde kendilerine paydaşlarla birlikte kendilerine yer açmak istediklerini ifade etti.

Ali Rıza Kayacan İş Bankası'nın geniş müşteri tabanı ve network etkisine sahip olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olmadığını da dile getirdi. Kayacan, kullanıcıların günlük ihtiyaçlarına kolay çözümler sunmaya öncelik verdiklerini söyledi ve bunun iki örneğini Petrol Ofisi ve Cinemaximum ile gerçekleştirdiklerini aktardı. Bu noktada Maximum Mobil'in Android 4.4.2 ve üzeri işletim sistemine sahip NFC uyumlu cep telefonlarında temassız ödeme özelliği de sunduğunu paylaşmakta fayda var. iPhone kullanıcılarının ise Apple Pay'in Türkiye'ye gelişini beklemesi gerekiyor.

Kayacan, gelen bir soru üzerine bankacılık API'si geliştirdiklerini ve ilerleyen dönemde bağımsız geliştiricilerin de bu platforma katılmasının sağlanabileceğini aktardı. 2017'de bu yeniliğin gelip gelmeyeceği net değil ancak böyle bir gelişme olması durumunda sizlerle paylaşacağımıza şüpheniz olmasın.

Eğer konferansımızda bizimle birlikte değilseniz Webrazzi Mobil 2017'yi gün boyu canlı yayından takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.