Google, görsel tanıma desteğiyle mobil aramalarda benzer ürünleri göstermeye başlıyor

Google, görsel tanıma desteğiyle mobil aramalarda benzer ürünleri göstermeye başlıyor

Google aramaları mobil odaklı dönüştürmeye devam ediyor. Görsel aramalarda makine görmesi destekli bir yeniliği devreye alan Google, mobilden yapılan aramalarda benzer ürünler göstermeye başlıyor.

Mobil web ve Android uygulamasında kullanıma sunulan "Benzer ürünler" özelliği, kullanıcının belirli bir kategorideki ürünü görsellerde aramasından sonra, aratılan görseli tanıyarak, benzer ürünleri önermesini ön görüyor. E-ticaret siteleri için önemli olabilecek bu yenilik şimdilik yalnızca el çantası, güneş gözlüğü ve ayakkabıları kapsıyor. Google kısa sürede bu kategorilere diğer giysi, ev ev bahçe ürünlerini ekleyecek.

E-ticaret sitelerinin benzer ürün sonuçlarında görünmek için schema.org product metadata'yı ve schema.org/Product markup'ı sayfalarına eklemeleri gerekiyor. Google, bu sayede ilgili ürünleri bulup, son kullanıcının ürünle ilgili kısa bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Sağlıklı sonuçlar için ürünlerin adı, görseli, fiyat ve para birimi bilgilerinin girilmiş olması gerekiyor. Google'ın benzer ürünler özelliği dünya çapında tüm kullanıcılara açık durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.