Yeni Google Pixel kıvrımlı ekranla karşımıza çıkabilir

Yeni Google Pixel kıvrımlı ekranla karşımıza çıkabilir

Samsung'la başlayan kıvrımlı ekran furyasına Google'da katılacak gibi görünüyor. Güney Kore merkezli Electronic Times'ın haberine göre Google, bir sonraki Pixel modelinde kıvrımlı ekran kullanmaya hazırlanıyor. LG'nin ekran birimine 880 milyon dolar yatırım yapan Google, kıvrımlı OLED ekranların tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Google'ın 3 yeni Pixel modelinde üzerinde çalıştığı konuşulmuştu. Muskie, Walleye ve Taimen kod adlarına sahip olması beklenen yeni Pixel modellerinden, Premium model olarak konumlandırılan Taimen'in kıvrımlı ekrana sahip olması bekleniyor.

Galaxy S8 modelinin tanıtılmasıyla birlikte tekrar karşımıza çıkan kıvrımlı ekranların Apple tarafından kullanılabileceğini de hatırlatalım. Samsung ve Apple arasında da Google-LG ortaklığına benzer bir anlaşma olduğunu ve 10. yıla özel olarak geliştirilen iPhone X modelinde kıvrımlı ekran kullanılmak isteyen Apple'ın Samsung'a 70 milyon kıvrımlı OLED ekran siparişi verdiğini de ekleyelim.

Eğer dedikodular doğru çıkarsa akıllı telefon pazarının 3 büyük oyuncusu da en üst modellerinde kıvrımlı ekran kullanmış olacak. Yapılan 880 milyon dolarlık yatırım hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.