Uber, Instant Pay ile sürücülere bir yılda 1,3 milyar dolar ödedi

Uber, Instant Pay ile sürücülere bir yılda 1,3 milyar dolar ödedi

Uber, geçen yıl tanıttığı Instant Pay (Anlık Ödeme) adlı özelliğiyle sürücülere 1,3 milyar dolar ödeme yaptığını paylaştı.

Instant Pay, Uber sürücülerinin ücretlerini hızlıca almalarını sağlayan ve ilk olarak GoBank üzerinden başlatılan bir ödeme yöntemiydi. Daha sonra bir çok Visa ve MasterCard kartının da bu imkandan yararlanmasının önü açılmış ve sürücüler günde 5 defaya kadar nakit çekebilme şansına kavuşmuştu.

Paylaşılan rakamlara göre ABD'de yüz binlerce sürücü bu imkandan faydalanmak istemiş. Başlangıçta 80 bin sürücücü içeri alan Uber, yapılan yeni güncellemeyle bu uygulamanın kapsamını genişletmiş. Tüm sürücülerin, UberEATS ve teslimat elemanlarının da anlık ödemeden faydalanmasını sağlamış ancak Instant Pay'in halen ABD'deki ve belli şartları karşılayan sürücüler için geçerli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Açıklanan 1,3 milyar dolar rakamı Instant Pay'in oldukça ilgi gördüğünü gösterir nitelikte ki bu tutarın yukarıda da belirttiğim gibi sadece ABD'deki sürücü ödemelerinin bir kısmı. Instant Pay ile ödeme almayan ve Uber'in dünya genelindeki diğer sürücüleri düşünüldüğünde Uber'in sürücülere her yıl milyarlarca dolar kazandırdığı söylenebilir.

Diğer yandan Uber, Instant Pay ilgili olarak en yüksek ödemenin 18 Aralık 2016 tarihinde yapıldığı da belirtiliyor ama ödeme tutarı net olarak paylaşılmıyor. Yine de bu tarihin Noel'e yakın ve hediye alışverişlerinin yükseldiği bir dönemde olduğunu söyleyebiliriz.

Uber'in Instant Pay'i diğer pazarlarda ne kadar uygulayabileceği ise ayrı bir soru işareti. Zira Türkiye'de taksi ödemelerinde günlük ödeme yapamadığı için büyüme konusunda sıkıntılar yaşamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.