Yemeksepeti kullanıcıları artık 'Cüzdan'dan harcama yapabilecek

Yemeksepeti kullanıcıları artık 'Cüzdan'dan harcama yapabilecek

Türkiye'nin en yüksek değerlemeyle çıkış yapan girişimi olan Yemeksepeti.com, cüzdan yeniliğine adım atıyor. Yani kullanıcılar artık Yemeksepeti Cüzdan'ına bakiye ekleyerek yemek siparişi verebilecek ve başkalarına da yemek ısmarlayabilecek.

Yemeksepeti hesabınıza girdiğinizde sol kısımda göreceğiniz bu yenilik Yemeksepeti tarafından "Yemeksepeti.com (websitesi ve mobil uygulamalar dahil) kullanıcılarına ödeme kolaylığı sağlayan bir ödeme yöntemi" olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar, bu Cüzdan ile yalnızca Yemeksepeti.com üzerinden harcama yapmak üzere Cüzdan’a kredi kartları ve banka kartlarını ekleyebilecek. Yemeksepeti'nin belirlediği sınırlarda yükleme yapan kullanıcılar Yemeksepeti.com üzerinden yapacağı alışverişlerde Cüzdan ile kolayca ödeme yapabilecek.

Kullanıcıların Yemeksepeti Cüzdan'ını kullanmak için öncelikle 4 haneli şifre belirmesi ve cep telefonuna gelen onay kodunu girmesi gerekiyor. Ardından hesap sayfasından Cüzdan'ına bakiye ekleyebiliyor. Hesap sayfasındaki bilgilere göre kredi kartı ile yüklenebilecek maksimum tutar 500 TL, kredi kartı ile yüklenebilecek minimum tutar 1 TL ve Cüzdan'da bulundurulabilecek bakiyenin üst limiti 500 TL olarak belirtiliyor.

Kurumsal Cüzdan özelliği de var

Yemeksepeti.com, bu yeniliği o bilindik 'kredi kartınızla ilgilenmiyoruz' sloganının aksine "kapıda ödeme ile uğraşmayın" ve "sevdiklerinize yemek ısmarlayın" tavsiyeleriyle tanıtıyor. Fakat daha ilginç bir bilgi kullanıcı sözleşmesinde gizli. Zira sözleşmede "Kurumsal Cüzdan" oluşturulabileceğinden de bahsediliyor. Kurumsal Cüzdan sahibi olan kişilerin işverenlerinin onayı ile Kurumsal Cüzdan'dan Bireysel Cüzdan hesabına bakiye aktarılabileceği paylaşılıyor.

Dolayısıyla YemekSepeti direkt olarak Ticket, Multinet gibi yemek kartlarına rakip olmasa da şirketlerin yemek masraflarını üstlenmek konusunda yeni bir kanal açmış oluyor.

Bu yenilik hakkında şimdilik bildiklerimiz web sitesinde paylaşılanlarla sınırlı ama alacağımız yeni bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Hatırlatmak gerekirse Yemeksepeti.com, 2016’da 1,7 milyon yeni üye kazanmış ve toplamda 6 milyon üyeye ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.