Apple, kendi grafik işlemcilerini geliştirecek

Apple, kendi grafik işlemcilerini geliştirecek

Kendi işlemcilerini geliştiren az sayıdaki telefon üreticisinden biri olan Apple, iPhone ve iPad modelleri için grafik işlemci geliştirmeye de başlayabilir. Bilindiği üzere iPhone ve iPad modellerinde kullanılan kullanılan A serisi işlemciler Apple tarafından, aynı modellerdeki PowerVR grafik işlemciler ise Britanya merkezli Imagination Technologies firması tarafından geliştiriliyordu.

Bugün Imagination Technologies tarafından yapılan açıklamayla, Apple’ın önümüzdeki iki yıl içerisinde Imagination Technologies’le çalışmayı bırakacağı ortaya çıktı. Grafik işlemcileri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak adına bu kararı alan Apple, gelecekte çıkaracağı iPhone ve iPad modellerinde kendi tasarladığı grafik işlemcileri kullanacak.

Financial Times'ın haberine göre geçtiğimiz yıl Imagination Technologies'i satın almayı düşünen Apple, ilerleyen dönemlerde bu kararından vazgeçti. Apple'ın Imagination Technologies şirketinin yüzde 8 hissesine sahip olduğunu da ekleyelim. Kazancının büyük bölümünü iPhone ve iPad modellerinden elde eden Imagination Technologies için oldukça kötü bir haber olan bu hamle, Apple'ın dışa bağımlılığını azaltmak adına atılmış gibi görünüyor.

Öte yandan Apple'ın işlemci tasarlama konusunda kendini kanıtladığını ve mobil pazarda kullanılan en güçlü işlemcilerden birine sahip olduğunu da unutmamak gerek. Kısacası bir sonraki nesil iPhone ve iPad modellerinde karşımıza çıkan işlemci ikilileriyle birlikte büyük bir performans artışı sağlanabilir. Apple'ın konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.