Sosyal oyun platformu Gamee 2.2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sosyal oyun platformu Gamee 2.2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Mesajlaşma uygulamaları üzerinden bot mantığıyla mobil oyunlar geliştiren Gamee, 2.2 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu.  Prag merkezli sosyal oyun platformu Gamee, daha önce Facebook'un "Instant Games" adlı platformuna üye olmuş ve Facebook Messenger üzerinden çalışacak oyunlar geliştirmeye başlamıştı.

Tohum yatırımı turu, Initial Capital ve Credo Ventures'ın öncülüğünde geldi. Bununla birlikte Index Ventures ve bazı melek yatırımcılar da bu turda Gamee'ye yatırım gerçekleştirdi. Son dönemde oldukça popüler olan Messenger botlarının yanında, kullanıcıların mesajlaşma uygulamalarında geçirdiği zamanı artıran bir diğer önemli detay ise Messenger üstünden oynanan oyunlar olarak göze çarpıyor.

2015 yılının sonlarında kurulan girişim, bugüne dek 60'dan fazla oyun geliştirmiş. Kendi platformu üzerinden ve HTML5 ile Facebook Instant Games'e üretilen oyunlar bugüne dek 500 milyondan fazla kez oynanmış ve harcanan zaman da kullanıcı başına ortalama 30 dakika.

Gamee'inin kurucusu ve CEO'su Bozena Rezab'ın verdiği bilgilere göre, Gamee'nin oyunları sosyal medya devlerinin botlarla yaptığı çalışmalar için önemli bir güç. Oyunlarda geçirilen sürenin de bu şekilde büyük olması bunu kanıtlıyor. Bazı oyunlar ücretsiz sunulurken bazı oyunlar ise sponsorlu olarak yayınlanmış. Gamee'nin daha önce çalıştığı markalar arasında Coca-Cola, Skoda ve NASA gibi önemli markalar da yer almış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.