Facebook, Live 360 servisini tüm kullanıcılara açtı

Facebook, Live 360 servisini tüm kullanıcılara açtı

Facebook'un geçen Aralık ayında duyurduğu  360 derece canlı yayın servisi Live 360, üç ayın ardından tüm kullanıcılara açıldı. Hem canlı yayınlar hem de 360 derece video içeriklerine oldukça önem veren Facebook, bundan önce sadece kısıtlı sayıdaki sayfanın Live 360 servisini kullanmasını izin veriyordu.

Resmi Blog'u arayıcılığıyla bir açıklama yapan Facebook, Live 360 özelliğini sayfalar, gruplar ve kişiler için kullanıma açtığını bildirdi. Facebook'un canlı yayınlarıyla benzer bir mantıkla çalışacak olan Live 360 servisi, 360 derece ses teknolojisi olan "Spatial Audio" teknolojisini de destekleyecek.

Samsung Gear 360 (2017), Giroptic IO, Insta360 ve ALLie Camera gibi amatör 360 derece kameralarla entegre bir şekilde çalışabilecek olan Live 360, profesyonel 360 derece kameralar olan Z CAM S1 ve Nokia Ozo modellerine de destek veriyor.

Live 360 servisinin daha fazla kameraya destek vermesi için üreticilerle birlikte çalışmaya devam edeceğini de belirten Facebook, servisinin nasıl kullanılacağıyla ilgili detaylı bir kılavuz da hazırladı. Tabii ki 360 derece canlı yayınlar için en az 4 Mbps hızlarında güvenilir bir internet bağlantısına ihtiyacınız olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.