Mercedes 2022'ye kadar 10 farklı elektrikli otomobil tanıtacak

Mercedes 2022'ye kadar 10 farklı elektrikli otomobil tanıtacak

Çatı şirketi konumunda olan Daimler'ın 10 yıllık süreç içerisinde sadece 6 elektrikli otomobil üreteceğini açıklamasının ardından eleştirilere maruz kalan Mercedes, elektrikli otomobil planlarını değiştirdi. Otomobil sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Mercedes, 2022 yılına kadar 10 yeni elektrikli otomobilin yollarda olacağını açıkladı.

Elektrikli otomobillerin sürücüsüz otomobillerle birlikte otomotiv sektörünün geleceği olduğu tartışmasız bir gerçek. Elektrikli otomobiller konusunda rakiplerinin gerisinde kalan Alman devi bu proje için 10.8 milyar dolar harcamayı planlıyor. Tesla'nın öncülüğünde gelişen elektrikli otomobiller, gelecekte otomobil sektörünün tek alternatifi konumunda olacak.

Elektrikli otomobiller konusunda alınan kararların neden değiştirildiği hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtelim. Fakat tarihlerin öne çekilmesinin en büyük nedeni olarak Tesla'nın gördüğü ilgi demek yanlış olmayacaktır. Üretilecek olan elektrikli otomobiller hakkında herhangi bir bilgi de paylaşmayan Mercedes, ilk elektrikli otomobilini yakın zamanda tanıtabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.