İlk yatırımını alan Qumpara, alışveriş fişlerini sadakat programına çeviriyor

İlk yatırımını alan Qumpara, alışveriş fişlerini sadakat programına çeviriyor

E-ticaret ülkemizde büyük bir potansiyele sahip olsa da perakende alışverişlere dijital katmanlar eklemek gibi bir fırsat alanı da var. Qumpara da bu alana odaklanıyor ve alışveriş fişleri üzerinden kurguladığı çözümle yeni nesil alışveriş uygulamaları arasındaki yerini alıyor.

Qumpara (Android, iOS), alışveriş fişinin fotoğrafını çekip gönderen tüketicilere anında dijital ödüller kazandıran bir mobil uygulama. Kullanıcılar, uygulama üzerinden gönderdikleri her fiş ile Qumpara puanları ve dönemsel olarak markalarda sürpriz ödüller kazanabiliyor. Bu sayede tüketim markalarına ve perakende zincirlerine bir kaç saat içinde satış ve sadakat kampanyaları kurgulayabilme imkanı sunuyor.

Qumpara alışveriş fişlerini analiz etmek için optik karakter tanıma (OCR) ve 'makine öğrenmesi' algoritmaları kullanıyor. Alışveriş fişleri üzerinden elde edilen ve analiz edilen veriler, markalara “gerçek alışverişçi içgörüleri”olarak sunulabiliyor. Kullanıcı sayısının artışıyla, alışveriş davranışlarına bağlı olarak tüketicileri segmente ederek, markalara sadık, potansiyel, tekrarlı, kayıp alışverişçiler gibi gruplara özel dinamik kampanyalar kurgulayabilmeyi vaadediyor.

Ürün ambalajı üzerine şifre basmaya veya şifre kartı dağıtmaya gerek olmaksızın sadakat programı kurgulamayı sağlayan Qumpara, bu avantajıyla özellikle hızlı tüketim markalarını kendine çekmek istiyor.

Qumpara'yı geliştiren Nobium'a ilk yatırım Erdem Yurdanur'dan

Qumpara'yı geliştiren Nobium, Aralık 2015'te Banu Turgut ve Nilhan Gür tarafından kurulan bir teknoloji girişimi. Kurucu ortaklardan Banu Turgut başlangıçta sermaye bulmakta zorlandıklarını ama nihayet KOSGEB Ar-Ge inovasyon desteğini almaya hak kazandıklarını söylüyor. İlk dış yatırımcı desteğini de Maçkolik'in kurucularından Erdem Yurdanur'dan aldıklarını paylaşıyor.

Daha önce de yolun başındaki çeşitli girişimlere yatırım yapan Erdem Yurdanur, Nobium'un yüzde 10 hissesi için 100 bin TL yatırım yaptığını söylüyor ve "çok başarılı iki kadın girişimciye" paradan ziyade tecrübesiyle katkı sağlamak istediğini paylaşıyor. "Bence Qumpara doğrudan müşteriye ürün satmayı hedefleyen bütün firmaların severek kullanabileceği ve çok basit çözümler sunan bir ürün." diye de ekliyor.

Son yıllarda ülkemizdeki büyük perakende markalarının kendi sadakat uygulamalarını geliştirdiği malum. Ancak küçük orta-ölçekli ticaret pazarının göz ardı edilemez bir büyüklüğü var ve ilk kuruluş engelini aşıp ilk yatırımını alan Qumpara'nın bu pazarda dikkat çeken bir çözüm olacağını söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.